Creștere peste estimări a economiei americane în cel de-al treilea trimestru

Publicat:

Economia americană a crescut cu 3,5% în cel de-al treilea trimestru al anului, în urma creşterii consumului şi a sporirii cheltuielilor guvernamentale, anunţă US Commerce Departament, citat de BBC, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, scăderea exporturilor a avut un impact negativ. Creşterea de 3,5% este o încetinire faţă de creştrea din T2, de 4,2%, dar peste estimările economiştilor, care anunţau 3,3%.


Citește și : Grupul ALDE a votat excluderea partidului separatist catalan PDeCAT

Analiştii de la Wells Fargo au apreciat că ritmul creşterii economice se va diminua în trimestrele următoare, actuala rată de creştere fiind peste cea pe care majoritatea analiştilor o consideră a fi potenţialul pe lungă durată.

În întrega anul 2018 economia Statelor Unite este aşteptată să crească cu circa 3%, cea mai rapidă rată într-un deceniu. Sporul vine din reducerea tratelor şomajului la niveluri aproape record şi din politicile guvernamentale, printre care o reducere de taaxe de 1.500 de miliarde de dolari şi din creşterea cheltuielilor militare.

În al treilea trimestru, cheltuielile de consum au crescut cu o rată anuală de 4%, peste creşterea de 3,8% din trimestrul anterior.

Citește și : SUA: Suspectul în cazul bombelor artizanale a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni

Dar unele date comunicate de Departamentul pentru Comerţ nu sunt optimiste. Investiţiile în afaceri au crescut cu o rată anuală de sub 1%, în timp ce imobiliarele au scăzut cu 4%, al treilea trimestru la rând de scădere.

Exporturile de bunuri au scăzut, de asemenea, cu 7%, în T3, după ce au înregistrat o creştere de 13,5% în perioada anterioară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.