Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

Publicat:

Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Moldova: Peste 200 de infecții noi în perioada 8-14 iulie

De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate în total 201 cazuri de COVID 19, dintre acestea 25 în regiunea Transnistreană, iar 40 în rândul copiilor de până la 14 ani, arată datele pe care ni le-a furnizat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

A fost înregistrat și un deces, dar situația rămâne sub control a precizat medicul epidemiolog, Ștefan Gheorghiță, pentru Radio Moldova.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

ANSP monitorizează situația pandemică în Republica Moldova. Persoanele care au COVID 19 sunt izolate. Cazurile ușoare sunt tratate la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, iar cazurile grave sunt monitorizate mai sever. COVID 19 nu a dispărut, iar populația trebuie să fie prudentă și să se adreseze la medicul de familie”, a spus Ștefan Gheorghiță.

Oamenii cu care am discutat în cartierul Telecentru al capitalei ne-au spus că pandemia a trecut și că virusul nu mai reprezintă un pericol. Totuși, obișnuința de a respecta regulile igienice a rămas.

Mă protejez de coronavirus după posibiliatate, dacă numărul de bolnavi este în creștere cred că trebuie să ne protejăm. Nu cred că am putea reveni la pandemie”.

Eu nu prea mă protejez de coronavirus”.

Eu mă spăl regulat pe mâini, dar nu port mască de protecție. Spălatul pe mâini previne și alte boli, nu doar COVID 19. Sper că oamenii respectă regulile de igienă și sper că nu vom reveni la pandemie”.

Eu sunt vaccinat și asta e toată protecția pe care o am”.

Cei care poartă la 40 de grade de căldură mască de protecție sunt degradați”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Precizăm că, în primele șase luni ale anului numărul bolnavilor de coronavirus în Republica Moldova s-a diminuat de 5 ori, constituind 4800 de cazuri, față de 24 de mii înregistrate anul trecut.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, în perioada 27 mai – 23 iunie în țările europene au fost înregistrate 85 de mii de cazuri de COVID 19. Numărul de bolnavi este în creștere în România, Grecia, Cipru, Macedonia de Nord, Italia și Malta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma...

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii Republica Moldova a exportat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.