Creştere spectaculoasă în sondaje a preşedintelui sud-coreean

Publicat:

Popularitatea preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in a înregistrat o creştere în această săptămână, marcată de o acoperire mediatică intensă a vizitei sale la Phenian, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP, potrivit agerpres.

Anterior, liderul de centru-stânga se afla în scădere în sondaje din cauza ratei şomajului care a înregistrat o creştere la nivel naţional.


Citeşte şi: Incident armat la o ceremonie funerară din New York. Cel puţin şapte oameni au fost împuşcaţi

Însă, potrivit unui sondaj Gallup Korea, realizat în rândul a 1.000 de persoane, 61% dintre sud-coreeni au afirmat că aprobă acţiunile preşedintelui, cu 11% mai mult decât în urmă cu o săptămână.

Această creştere poate fi interpretată ca “un efect al celui de-al treilea summit intercoreean desfăşurat la Phenian”, potrivit Gallup Korea.

Numărul celor care dezaprobă acţiunea şefului statului a scăzut cu nouă puncte procentuale la 30%, potrivit sondajului, a cărui marjă de eroare este de plus/minus 3,1 puncte procentuale.

Situaţia din Peninsula Coreeană cunoaşte o remarcabilă detensionare de la începutul anului, lucru confirmat în această săptămână de vizita preşedintelui Moon Jae-in la Phenian.

Citeşte şi: Avioane de vânătoare britanice şi franceze,mobilizate pentru interceptarea unor aeronave ruse deasupra Mării Nordului

Cu această ocazie, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a anunţat miercuri decizia privind finalizarea dezmembrării deja anunţate a sitului de testare a motoarelor de rachetă de la Tongchang-ri, în prezenţa inspectorilor americani şi internaţionali, precum şi propunerea unei “dezmembrări permanente a tuturor instalaţiilor de la Yongbyon în prezenţa inspectorilor americani şi a Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică”.

Washingtonul a salutat “angajamentele importante” luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la Phenian şi s-a arătat gata să reia “imediat” negocierile în vederea unei “denuclearizări rapide” care ar urma să se finalizeze “până în ianuarie 2021”.

Potrivit unui sondaj Realmeter, 71,6% dintre cei chestionaţi au aprobat rezultatul summitului, în timp ce 22,1% au avut o opinie negativă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hugh Grant spune că noul film ‘Bridget Jones’ este foarte trist

Hugh Grant spune că noul film 'Bridget Jones' este foarte trist Hugh Grant a avertizat că cel de-al patrulea episod al francizei „Bridget Jones”, care...

O companie oferă ‘inspectori’ de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul

O companie oferă 'inspectori' de loialitate. Aceștia îi verifică pe cei care își înșală partenerul O companie americană oferă „inspectori” de loialitate care îi verifică...

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni

Uraganul Helene și teoria conspirației. Unii americani cred că furtuna a fost provocată de oameni Mai multe teorii ale conspirației legate de uraganul Helene au...

Cele mai cool 38 de cartiere din lume

Cele mai cool 38 de cartiere din lume Time Out a anunțat care sunt zonele la modă care trebuie vizitate, un cartier din Marsilia fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.