Creşterea preţurilor la energie va frâna consumul privat în Germania

Publicat:

Creşterea preţurilor la energie, pe fondul impactului invadării Ucrainei de către Rusia, va frâna consumul privat în Germania anul acesta, a avertizat miercuri Ministerul Energiei, apreciind că este prea devreme pentru a cuantifica impactul asupra creşterii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Impactul războiului asupra PIB-ului Germaniei va depinde de durata şi intensitatea conflictului care a început în 24 februarie. Războiul ar putea perturba lanţurile de aprovizionare, care se redresează lent în urma efectelor pandemiei, se arată în raportul lunar al Ministerului Energiei.


Citeşte şi: S-a terminat pandemia? Covid se pare că nu a primit mesajul – Black News

Instituţia apreciază că majorarea inflaţiei rămâne un motiv semnificativ de îngrijorare pentru economie, iar consumatorii şi firmele se vor confrunta probabil în 2022 cu facturi mai ridicate la energie, ţinând cont că Germania rămâne dependentă de gaze şi petrolul din Rusia.

“De la începutul invaziei militare, au existat creşteri extreme ale preţurilor la energie şi materii prime. Fluxurile comerciale şi lanţurile de aprovizionare sunt de asemenea sever afectate”, a avertizat Ministerul Energiei.

Guvernul de la Berlin a adoptat o serie de măsuri pentru a atenua impactul economic al războiului, care a avut ca rezultat creşterea preţurilor la energie.

Potrivit unui act normativ adoptat săptămâna trecută de Cabinetul de la Berlin, în curând consumatorii şi companiile din Germania nu vor mai trebui să plătească o suprataxă specială pentru a finanţa tranziţia la energia regenerabilă. În schimb, această suprataxă va fi plătită de la bugetul federal, a precizat ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

Citeşte şi: Prima doamnă a Ucrainei se teme pentru viaţa soţului ei – Black News

Furnizorii de electricitate vor fi obligaţi să transfere în totalitate asupra clienţilor economiile provocate de eliminarea suprataxei.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania îşi va pune în practică planurile ce vizează construirea a două noi terminale pentru gaze naturale lichefiate (LNG) şi, de asemenea, îşi va majora rezervele de gaze naturale pentru a-şi reduce dependenţa de gazele ruseşti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.