Creveții de apă dulce din Anglia sunt plini de COCAINĂ

Publicat:

Cercetătorii au descoperit cocaină în creveţii de apă dulce din râurile din Suffolk, comitat situat pe coasta estică a Angliei, relatează vineri Xinhua, potrivit agerpres.

O echipă de oameni de ştiinţă de la King’s College London şi Universitatea Suffolk a testat cincisprezece locaţii diferite din cinci bazine hidrografice din Suffolk.


Citește și: FANI lovește cu putere India (VIDEO): Peste un milion de oameni au fost evacuați!

În urma studiului s-a demonstrat că a fost identificată cocaină în fiecare dintre mostrele de creveţi, dar şi alte substanţe chimice din pesticide ilegale.

Scopul cercetării, publicată în jurnalul ştiinţific Environment International, a fost acela de a analiza modul în care expunerea la micropoluanţi influenţează vieţuitoarele sălbatice, printre acestea numărându-se creveţii de apă dulce.

”Această apariţie regulată a drogurilor ilicite în vieţuitoarele sălbatice a fost suprinzătoare”, a declarat doctor Leon Barron, coautor al studiului.

Citește și: Rezultatul alegerilor locale din UK penalizează atât partidul lui May, cât și opoziția

Barron a subliniat că oamenii de ştiinţă s-ar fi aşteptat să găsească droguri în zonele urbane, cum ar fi în Londra, dar nu şi în zonele rurale.

“Prezenţa pesticidelor interzise demult în Marea Britanie reprezintă, de asemenea, o provocare specială, deoarece sursele lor rămân neclare”, a adăugat el.

Cocaina ar fi ajuns în apă în urma scurgerilor din ţevi sau după revărsărea canalelor, potrivit estimărilor cercetătorilor, însă cauza exactă a contaminării este în curs de investigare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.