Crimeea este o ‘cetate inexpugnabilă’, susţine liderul regional

Publicat:

Niciun preşedinte ucrainean nu a acordat vreodată atât de multă atenţie Crimeii, aşa cum o face şeful statului rus Vladimir Putin, a declarat luni Serghei Aksionov, liderul peninsulei ucrainene anexate în 2014 de Rusia în urma unui referendum nerecunoscut de către Kiev şi Occident, într-un interviu acordat National Public Radio (NPR) din SUA, relatează agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, potrivit agerpres.

În acest interviu, Aksionov a ţinut să sublinieze că peninsula Crimeea ‘s-a întors pentru totdeauna în componenţa Rusiei’.


Citeşte şi: Statul Islamic revendică atacul de la Academia Militară din Afganistan

‘Crimeea nu se va mai întoarce niciodată la Ucraina şi este lipsit de sens să fie formulate condiţii cu privire la aceasta’, a spus responsabilul rus, potrivit căruia peninsula a devenit o ‘cetate inexpugnabilă’ şi nu este în pericol din punct de vedere militar.

În acest context, publicaţia Vzgliad aminteşte că, la 13 ianuarie, a devenit operaţional al doilea batalion (divizion) de sisteme de rachete sol-aer S-400 ‘Triumf’, instalat lângă Sevastopol.

Cât priveşte sancţiunile occidentale, acestea nu au afectat aproape deloc peninsula, susţine Serghei Axionov, estimând la circa 18 miliarde de dolari volumul investiţiilor în infrastructura Crimeii până în 2020.

Citeşte şi: ‘Geniul stabil’ de la Casa Albă spune ce face în pat

În opinia sa, principala schimbare în viaţa peninsulei a fost construirea podului de 19 km peste strâmtoarea Kerci destinat să lege Crimeea de Rusia şi care, potrivit lui – în curând va fi finalizat, urmând ca circulaţia auto să înceapă spre sfârşitul acestui an, iar cea feroviară, anul viitor. De altfel, în 2018, Rusia are în plan să dea în exploatare două centrale electrice în Crimeea, dependentă în mod covârşitor de alimentarea cu electricitate şi apă din Ucraina continentală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 7 iulie în Istorie  7 iulie este a 188-a zi a calendarului gregorian și a 189-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 7 iulie 2024

Horoscop 7 iulie 2024 Este o zi cu multe schimbări şi în care trebuie să ne întoarcem spre noi pentru a găsi răspunsurile şi...

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație

Forme de energie necunoscute până acum, descoperite în atmosfera Pământului. NASA încearcă să găsească o explicație Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.