Criminalul Viktoriei Marinova şi-a recunsocut fapta! ‘Era beat şi foarte drogat’

Publicat:

Mama suspectului acuzat de violarea şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a declarat joi la postul de televiziune bulgar NOVA că fiul ei şi-a recunoscut fapta, în timp ce ministrul bulgar al justiţiei, Ţeţka Ţaceva, a cerut Germaniei să-l extrădeze rapid şi a insistat că până în prezent nu există nicio dovadă că acest asasinat ar avea vreo legătură cu activitatea profesională a victimei, criticând sugestiile făcute ‘la nivel internaţional’ că ar fi existat o astfel de legătură, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

‘A recunoscut că el a făcut-o, fiind beat şi foarte drogat’, a declarat Nadejda Krasimirova reporterului postului NOVA în Germania, unde ea trăieşte şi unde fiul ei a fost arestat după ce a fugit din Bulgaria, a doua zi după comiterea crimei. ‘El a recunoscut şi a început să plângă în faţa mea. El de obicei nu este aşa. Nu pot să înţeleg’, a mai spus mama suspectului, identificat drept Severin Krasimov, născut în Bulgaria în 1997.


Citeşte şi: Aterizare de urgenţă a capsulei Soyuz, care ducea doi cosmonauţi pe Stația Spațială Internațională

Tot joi, în timpul Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, titulara portofoliului bulgar al justiţiei, Ţeţka Ţaceva, a intervenit pentru a explica modul în care autorităţile ţării sale au desfăşurat investigaţiile ce au condus la arestarea suspectului în vârstă de 21 de ani.

Potrivit ministrului bulgar al justiţiei, elementele de care dispun autorităţile arată că pare să fie vorba despre un ‘delict spontan, cu un mobil sexual’, deşi încă ‘nu au fost eliminate diferite versiuni şi nu s-a exclus nicio ipoteză’.

Totuşi, a ţinut să precizeze ministrul Ţeţka Ţaceva, nu a fost găsită ‘nicio probă’ care să sugereze vreo legătură între asasinarea tinerei şi activitatea ei de jurnalist, ‘cum s-a sugerat la nivel internaţional’.

Citeşte şi: Cutremur puternic în estul îndepărtat al Rusiei

Responsabila pentru Europa a organizaţiei ‘Reporteri Fără Frontiere’, Pauline Ades-Mevel, a declarat marţi că această organizaţie este convinsă că asasinarea Viktoriei Marinova are legătură cu investigaţiile ei jurnalistice privind corupţia.

‘Sperăm că extrădarea se va face rapid’, a mai spus ministrul bulgar, subliniind că mandatul european de arestare pe care Bulgaria l-a transmis Germaniei este ‘un exemplu de recunoaştere şi cooperare’ pe teme judiciare.

Vezi şi: Uraganul Michael loveşte cu toată puterea coasta de sud-est a SUA. Vântul bate la rafală cu 250 km/h – VIDEO

Uciderea Viktoriei Marinova (30 de ani), prezentatoare la canalul de televiziune TVN, al cărei corp a fost găsit sâmbătă pe o alee dintr-un parc din oraşul Ruse, nu departe de Dunăre, a declanşat un val de revoltă în Europa, provocând temeri privind o reglare de conturi legată de activitatea sa de jurnalist.

Potrivit procurorului general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov, suspectul Severin Krasimov era deja căutat pentru crimă şi viol. El locuia în apropiere de locul unde a fost ucisă jurnalista şi a fugit duminică în Germania, prin România.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.