X

Cristina Gherasimov a avut discuţii cu partidele neparlamentare

Cristina Gherasimov a avut discuţii cu partidele neparlamentare

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai partidelor politice neparlamentare pentru a informa despre evoluțiile de pe agenda europeană și a consulta poziția generală de negociere a Republicii Moldova pentru prima Conferință Interguvernamentală din 25 iunie, informează Moldpres.

Citeşte şi: 20 iunie, Ziua Mondială a Soarelui şi Solstiţiul de vară – Stiripesurse.md

Oficialul a mulțumit partidelor care și-au manifestat interesul de a contribui la procesul de pregătire a țării la etapa de preaderare la UE.

Cristina Gherasimov a avut discuţii cu partidele neparlamentare

„Continuăm dialogul și consultările cu partidele politice extraparlamentare pe subiectul integrării europene. În ajunul primei Conferințe Interguvernamentale Republica Moldova-UE, m-am întâlnit cu reprezentanții acestor formațiuni politice, pentru a informa despre evoluțiile de pe agenda europeană și a consulta poziția generală de negociere a Republicii Moldova pentru prima Conferință Interguvernamentală. Am îndemnat participanții la discuție ca, împreună cu colegii din partidele lor, să se implice activ în promovarea valorilor europene în localitățile țării”, a declarat Cristina Gherasimov.

Uniunea Europeană a anunțat că deschide oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei. Pe 25 iunie, președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a anunțat anterior că ambasadorii țărilor membre ale Uniunii Europene au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Consiliul European a decis la Summitul din 14 decembrie 2023 începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Decizia a fost luată după ce ambele state au depus cereri de aderare la UE și au obținut stat de țară candidat la aderare, acum doi ani.

Tags: Conferință InterguvernamentalăCristina GherasimovUniunea Europeană (UE)
Politică