Cristina Gherasimov face o vizită la Kiev

Publicat:

Cristina Gherasimov face o vizită la Kiev

Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, se află în aceste zile într-o vizită de lucru la Kiev, acolo unde a participat la un eveniment de omagiere a sacrificiului poporului ucrainean.

Citeşte şi: Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur – Stiripesurse.md


Cristina Gherasimov a menționat, într-o postare pe rețelele sociale, că acesta este al treilea an consecutiv de când Ucraina marchează Ziua Statalității sale pe fundalul unui război devastator, „pornit de un regim care vrea să le răpească generațiilor de azi și de mâine libertatea de a-și decide soarta”, amintind că, de 873 de zile, ucrainenii își apără patria cu arma în mână.

„Lupta lor este o remarcabilă lecție de demnitate pentru toți cei care prețuim viața, pacea și libertatea. O lecție transmisă din tată în fiu și care vine de la strămoșii pe care Ucraina îi onorează în această zi de sărbătoare.

Cristina Gherasimov face o vizită la Kiev

Pentru o țară aflată în război, statalitatea nu este un simplu cuvânt, iar pierderea ei este mai mult decât pierderea unor teritorii – e renunțarea la însăși esența acestui popor.

Astăzi, aflându-mă în vizită de lucru la Kyiv, am ținut să aduc un omagiu sacrificiului poporului ucrainean, care rezistă în fața ororilor unui război care era de neimaginat în secolul 21. Rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace și pentru Moldova.

Nu vom putea răspunde agresiunii brutale rusești decât împreună, alături de democrațiile de pe întregul continent european. Iar parcursul european, pe care am pornit ferm, este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune. O pace care să ne asigure prosperitatea la care aspirăm și șansa de a ne dezvolta ca state suverane libere și independente. State care să trăiască în bună înțelegere”, a scris viceprim-ministra pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura X și-a închis biroul din Brazilia din cauza unei dispute legate de cenzură....

ChatGPT devine mai ‘vorbăreț’ cu ‘modul vocal avansat’

ChatGPT devine mai 'vorbăreț' cu 'modul vocal avansat' OpenAI a uimit utilizatorii când a demonstrat un mod vocal actualizat pentru cea mai avansată versiune a...

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă O parte din complexul istoric Somerset House din Londra va rămâne...

Accidentare teribilă la un meci din Premier League. În jurul jucătorului au fost plasate paravane

Accidentare teribilă la un meci din Premier League. În jurul jucătorului au fost plasate paravane O accidentare teribilă s-a produs sâmbătă la un meci din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.