X

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu omologul ei italian

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu omologul ei italian

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut discuții recente cu ministrul italian al Afacerilor Externe și cu șeful Delegației UE în R. Moldova.

Cristina Gherasimov a discutat cu ministrul Afacerilor Europene, Politicilor de Coeziune și Planului Național de Recuperare și Reziliență al Italiei, Raffaele Fitto. Oficialii au vorbit despre nivelul de realizare a agendei europene, procesul de screening și pașii realizați de instituțiile statului pentru o bună pregătire de negocierile de aderare.

Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor va vota săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel – Stiripesurse.md

De asemenea, Cristina Gherasimov a apreciat asistența oferită de autoritățile italiene în realizarea agendei europene a țării și sprijinul plenar al parcursului nostru european, de care Republica Moldova s-a bucurat în ultimii ani.

Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu omologul ei italian

Totodată, Cristina Gherasimov, l-a primit și pe ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks. Oficialii au discutat despre prioritățile de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, în special, despre contribuția instituțiilor naționale la pachetul de extindere a Uniunii Europene, la care acestea lucrează în prezent.

De asemenea, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a dat asigurări că autoritățile rămân implicate plenar pentru a menține ritmul reformelor și a realiza angajamentele asumate față de cetățeni.

Tags: Cristina GherasimovJanis MazeiksRaffaele Fitto
Politică