X

Cristina Gherasimov (VIDEO):„Integrarea europeană este singura noastră șansă de progres”

Integrarea europeană este singura noastră șansă de progres”

Viceprim-ministra pentru Integrarea Europeană, Cristina Gherasimov, susține o conferință de presă, în urma vizitei efectuate în perioada 18-20 martie, la Bruxelles, unde a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni. Oficialul moldovean a participat la sesiunile explicative pe marginea legislației europene.

Amintim că vicepremierul pentru Integrare Europeană a relatat că Republica Moldova se așteaptă ca demararea oficială a negocierile de aderare la Uniunea Europeană să înceapă la sfârșitul lunii iunie.

Integrarea europeană este singura noastră șansă de progres”

„Următoarea etapă pe care o așteptăm este finalizarea cadrului de negocieri. Săptămâna trecută, Comisia Europeană a transmis un proiect către Consiliul European care urmează a fi analizat și aprobat unanim de către toate statele UE. Odată ce acest cadru va fi adoptat el ne va fi propus în cadrul unei conferințe interguvernamentale pe care noi sperăm să o avem până la sfârșitul lunii iunie sau cât mai curând posibil”, a declarat Gherasimov.

Menționăm că, în cadrul ședinței Parlamentului din 21 martie, deputații au adoptat Declarația cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova. Documentul exprimă convingerea că „doar aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va asigura viitorul țării în calitate de stat suveran, neutru, integru și democratic, iar calea ireversibilă de integrare și aderare europeană este proiect de prioritate națională al Republicii Moldova”.

Citeşte şi: Declarația cu privire la integrarea europeană a fost aprobată în Parlament – Stiripesurse.md

Astfel, deputații fac apel la întreaga societate, inclusiv la toate forțele politice să dea dovadă de unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național și al obiectivului strategic – integrarea și aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Cristina Gherasimov a spus că Declarația cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova este expresia solidarității, unității și hotărârii noastre politice pentru viitorul european al țării.

Integrarea europeană este singura noastră șansă de progres”

„Integrarea europeană este singura noastră șansă de progres, dezvoltare, pace și securitate. Vom reuși doar dacă vom lucra împreună, toți oamenii Moldovei, oameni vizionari, care au curajul să-și asume obiective „mari” pentru țară, oameni de încredere, oameni care își fac munca onest și responsabil, oameni entuziaști și dedicați, pe care îi întâlnim în fiecare sat și oraș al țării. Moldova rezistă, se dezvoltă și își creează locul în istorie. Uniunea Europeană este un teritoriu al păcii, ne reamintește, astăzi, Parlamentul de la Chișinău. Împreună uniți, visăm, credem și construim acest teritoriu acasă”, a scris Gherasimov pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, joi, 21 martie, liderii UE au cerut să fie adoptat „rapid” cadrul de negociere, un pas înainte pe drumul aderării Chișinăului la Uniunea Europeană.

Tags: Cristina Gherasimovuniunea europeana
Politică