Criticat de republicani, directorul Biroului pentru protecţia consumatorului în domeniul financiar şi-a anunţat demisia

Publicat:

Directorul Biroului pentru protecţia consumatorului în domeniul financiar (Consumer Financial Protection Bureau, CFPB), instanţă pentru protecţia consumatorilor în sectorul bancar şi cel financiar din SUA, foarte criticată de republicani, şi-a anunţat miercuri demisia, informează AFP. 

Într-o scrisoare adresată angajaţilor, Richard Cordray, primul director al CFPB, agenţie înfiinţată de Administraţia Obama după criza financiară din 2008, şi-a anunţat plecarea pentru sfârşitul lunii.


Această demisie intervine cu câteva săptămâni după un zdrobitor eşec al acestei agenţii, când Congresul a blocat o reformă menită să le ofere consumatorilor posibilitatea de a da în judecată băncile în nume colectiv.

CFPB, care reglementează relaţiile dintre consumatori şi instituţiile financiare, a reuşit “să facă o diferenţă reală şi durabilă şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor”, potrivit e-mailului trimis AFP de către Cordray.

Tocmai acest birou a dezvăluit scandalul milioanelor de conturi false create fără ştiinţa clienţilor de către angajaţi ai băncii Wells Fargo în schimbul unor bonusuri. Banca a fost condamnată la o amendă de 100 milioane de dolari.

Retragerea acestui înalt funcţionar numit de Barack Obama în urmă cu şase ani îi oferă lui Donald Trump ocazia să vizeze un nou post important al sistemului american de reglementare financiară. El a înlocuit-o deja pe Janet Yellen la conducerea Rezervelor Federale (Fed) cu Jerome Powell, fost avocat şi bancher, şi ar urma să numească cel puţin trei guvernatori din şapte la Banca Centrală.

Acţiunile CFPB au fost foarte criticate de republicani şi de tagma bancară, care au stigmatizat “suprareglementarea” şi “birocraţia” creată de agenţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primar bătut de amantă cu fierul de călcat. Instanța i-a oferit ordin de protecție

Primar bătut de amantă cu fierul de călcat. Instanța i-a oferit ordin de protecție Un primar din județul Vaslui a cerut și a obținut protecția...

Cum ne pot pregăti de pensionare asigurările de viață și pensiile private

Cum ne pot pregăti de pensionare asigurările de viață și pensiile private Procesele demografice globale au schimbat esențial modul în care oamenii pot să se...

STUDIU – Modificări tulburătoare ale creierului la persoanele care și-au pierdut simțul mirosului în timpul COVID-19

STUDIU - Modificări tulburătoare ale creierului la persoanele care și-au pierdut simțul mirosului în timpul COVID-19 Un nou studiu publicat în Scientific Reports aruncă lumină...

Coordonatoarea ONU la Chișinău, Yeșim Oruç: „Voi apela la agențiile ONU pentru a identifica soluții și oportunități de sprijin pentru agricultura din Republica Moldova”

Coordonatoarea ONU la Chișinău, Yeșim Oruç: „Voi apela la agențiile ONU pentru a identifica soluții și oportunități de sprijin pentru agricultura din Republica Moldova” Vicepremierul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.