Criticile lui Trump au provocat o înfrângere zdrobitoare pentru un republican cu ştate vechi

Publicat:

 Un greu al republicanilor a suferit o înfrângere răsunătoare marţi, după o postare ucigătoare pe Twitter a lui Donald Trump, în încercarea acestuia dintâi de a-şi apăra, în cadrul alegerilor primare, locul din Camera Reprezentanţilor în faţa unei candidate a partidului său ce a criticat vehement lipsa lui de loialitate faţă de preşedintele american, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

“Lup bătrân” al politicii, Mark Sanford nu a pierdut, la 58 de ani, niciodată vreun scrutin, supravieţuind chiar şi unui sonor scandal mediatic legat de o relaţie extraconjugală care a marcat opinia publică în SUA.


Citeşte şi: Responsabilii pentru doborârea zborului MH17 vor fi judecaţi în Olanda

Din avionul care îl aducea din Singapore, după summitul său istoric cu Kim Jong Un, Donald Trump a intrat cu zgomot în această campanie locală pentru o primărie republicană în Carolina de Sud, în condiţiile în care rămâneau doar câteva ore până la închiderea birourilor de votare.

“Mark Sanford nu m-a prea ajutat în campania mea pentru MAGA” (Make America Great Again), a notat Donald Trump pe Twitter.

După care a făcut aluzie la detaliile picante ale scandalului în timpul căruia Mark Sanford, pe atunci guvernator al acestui stat din sud-estul SUA, dispărea timp de mai multe zile, în 2009, fără a da nici cel mai mic semn de viaţă soţiei lui. Susţinând că a dorit să se relaxeze într-o drumeţie în munţii Apalaşi, el a fost în final surprins la întoarcerea sa din Argentina, unde s-a întâlnit cu amanta lui.

“Va fi mai bine în Argentina”, a ironizat Donald Trump pe Twitter, anunţându-şi sprijinul pentru contracandidata republicană Katie Arrington.

După ce a câştigat la scurt timp după miezul nopţii, miercuri, potrivit mass-media americane, ea va trebui să se confrunte la toamnă cu un candidat democrat.

Citeşte şi: Războiul din Yemen intră într-o nouă etapă. Saudiţii iau cu asalt portul Hodeidah

În timpul campaniei, Katie Arrington a denunţat lipsa de loialitate a lui Mark Sanford faţă de Donald Trump, căruia el i-a cerut inclusiv să-şi publice declaraţiile de impozit, critici care ar fi putut determina înfrângerea lui mai mult decât postarea de ultim moment al lui Trump pe Twitter.

“Efectul Donald Trump” a fost deja simţit de alţi republicani critici la adresa lui, îndepărtaţi sau obligaţi la un al doilea tur de “trumpişti”, în cadrul acestor alegeri primare pentru scrutinul din 6 noiembrie, când se vor reînnoi cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Republicanii vor trebui să-şi apere majoritatea în Congres.

Însă sprijinul preşedintelui american nu a fost mereu decisiv. Astfel, guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster, printre primii susţinători ai lui Donald Trump, se vede nevoit la un al doilea tur după alegerile primare de marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.