X

Criza din Venezuela: Donald Trump va discuta probabil cu Vladimir Putin și cu Xi Jinping

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că va discuta probabil cu omologul său rus Vladimir Putin și cu președintele chinez Xi Jinping despre criza din Venezuela, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Probabil vom discuta la un moment dat. Voi discuta cu mai multe persoane- poate președintele Putin, poate președintele Xi din China”, a declarat Donald Trump.

Citește și : Trump anulează unele sancțiuni impuse Phenianului deoarece nord-coreenii „suferă”

Administraţia Donald Trump a avertizat vineri după-amiază statele “din afara Emisferei Vestice”, o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acţiunile de acest fel sunt “ameninţări directe”.

Administraţia Vladimir Putin a transmis că Rusia “nu ameninţă pe nimeni”, conform Mariei Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat, miercuri, Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menţine “toate opţiunile” pentru a obţine acest lucru. “Rusia trebuie să plece”, a declarat Donald Trump cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Casa Albă cu Fabiana Rosales, soţia lui Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela care s-a autoproclamat preşedinte interimar. Întrebat de jurnalişti cum ar putea obţine obiectivul retragerii trupelor ruse din Venezuela, Donald Trump a răspuns: “Vom vedea. Toate opţiunile sunt deschise”.

Citește și : Lira sterlină, în picaj liber: Moneda se prăbuşeşte după votul din Camera Comunelor

Tags: Donald TrumpJuan GuaidorusiaVenezuelaVladimir PutinXi Jinping
Categorii: Știrile zilei