X

Criza din Venezuela: Juan Guaido s-a întâlnit cu ambasadorii Uniunii Europene în Brazilia

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, s-a întâlnit joi cu ambasadorii Uniunii Europene în Brazilia, înaintea unei reuniuni cu președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, într-un efort de a mări presiunea internațională asupra președintelui Nicolas Maduro pentru a demisiona, relataeză Reuters, scrie Mediafax.

Deși guvernul de dreapta al lui Bolsonaro a fost unul dintre primii care l-au recunoscut pe Guaido drept lider legitim al Venezuelei, Guaido va fi primit fără obișnuitele onoruri militare acordate demnitarilor străini și pe care le-a primit în Columbia săptămâna trecută.

Citește și : Premieră în istoria Israelului – Benjamin Netanyahu a fost inculpat pentru acte de corupţie

Biroul lui Guaido a anunțat că discuția cu Bolsonaro va avea loc în privat, dar întâlnirea liderului opoziției venezuelene cu ministrul de Externe, Ernesto Araujo, va fi oficială.

Araujo a fost cel care a condus contribuția Braziliei la planul de ajutor umanitar propus de SUA, care până în prezent nu a reușit să introducă pachetele cu alimente și medicamente în Venezuela, care suferă de o criză economică profundă, marcată de o lipsă acută a necesităților de bază.

După întâlnirea cu Bolsonaro în palatul prezidențial, Guaido va vorbi cu reporterii la ora locală 14: 30 (17:30 GMT) și va merge mai târziu în Congresul Braziliei pentru a se întâlni cu șeful Senatului.

Citește și : China îndeamnă Statele Unite şi Coreea de Nord „să continue dialogul şi să ţină cont de preocupări”

Tags: BolsonaroBraziliaErnesto AraujoJuan GuaidoNicolas MaduroSUAVenezuela
Categorii: Știrile zilei