X

Criza din Venezuela: SUA vor sancţiona organizaţiile străine care îl ajută pe Nicolas Maduro

SUA vor lua măsuri împotriva instituţiilor financiare străine care vor acorda sprijin preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, a avertizat miercuri consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american, John Bolton, citat de AFP, potrivit Agerpres.

‘Statele Unite avertizează instituţiile financiare străine că riscă sancţiuni dacă se vor implica în tranzacţii ilegale de care să beneficieze Nicolas Maduro’, menţionează Bolton într-un comunicat.

Citește și : Statele membre UE au renunţat la planul de a introduce o taxă digitală giganţilor Internetului (Reuters)

‘Nu-l vom lăsa pe Maduro să fure bogăţiile poporului venezulean’, adaugă consilierul lui Donald Trump.

Washingtonul, care l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei, doreşte ca Nicolas Maduro să plece cu orice preţ. Dar opţiunile îi sunt limitate, în condiţiile în care Maduro se bucură în continuare de sprijinul Statului Major al forţelor armate ale ţării sale aflate în criză.

Reprezentantul special al SUA pentru criza din Venezuela, Eliott Abrams, a anunţat marţi că Washingtonul va impune în curând noi restricţii în ceea ce priveşte acordarea de vize americane susţinătorilor lui Nicolas Maduro.

Citește și : Președintele algerian Bouteflika suferă de probleme neurologice şi respiratorii (presă)

Totodată, el nu a exclus ca, după sancţiunile economice impuse regimului de la Caracas, Trezoreria americană să adopte ‘sancţiuni secundare’ împotriva companiilor străine sau chiar a ţărilor care continuă să facă afaceri cu entităţi venezuelene de pe lista neagră a Statelor Unite.

Tags: caracasDonald TrumpJohn BoltonNicolas MaduroSUAVenezuela
Categorii: Știrile zilei