X

Criză la Institutul Oncologic. Spitalul a rămas fără medicamente

Criză la Institutul Oncologic. Spitalul a rămas fără medicamente

Criză la Institutul Oncologic din Chișinău. Pacienții au fost puși în fața faptului împlinit și anunțați despre lipsa stocurilor unor medicamente de profil.

Citește și: A fost stabilit plafonul financiar pentru grupurile de inițiativă

Potrivit responsabililor din cadrul instituției, situația a fost creată din cauza furnizorilor, care nu ar fi reușit să asigure stocurile la timp.

„Stimați pacienți, dorim să vă informăm că, în acest moment, o serie de medicamente nu sunt disponibile în stocul Institutului Oncologic. Din păcate,  furnizorii noștri nu au reușit încă să livreze aceste medicamente, ceea ce a dus la această situație neprevăzută”, se menționează în nota emisă de Institutul Oncologic.

Medicamentele care nu sunt în prezent disponibile includ Calcium folinatum (sol./inj. 30mg/3ml), Carboplatinum (conc./sol.perf. 150mg/15ml), Cisplatinum (conc./sol.perf. 50mg/50ml) Mitomycinum (pulb./sol.inj. 20mg), Vinblastinum (pulb./sol.inj.10mg).

Ministerul Sănătății de la Chișinău nu a comentat, deocamdată, situația, care, de altfel, nu este o premieră. Acum câteva luni, stocurile Institutului Oncologic, de asemenea, erau epuizate, iar administrația invoca că operatorul economic nu a respectat termenii de livrare.

Tags: criza medicamenteInstitutul Oncologic
Știrile zilei