Criza politică din Slovacia se poate rezolva cu o ROCADĂ la vârful guvernului! Totul depinde de preşedintele Caputova

Publicat:

Şefa statului slovac Zuzana Caputova (foto) îl primeşte luni după-amiază pe ministrul finanţelor Eduard Heger, care este susţinut de toate partidele din coaliţia guvernamentală pentru a-l înlocui pe actualul premier Igor Matovic, informează TASR, potrivit agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei slovace Martin Strizinec, întâlnirea este prevăzută pentru ora locală 16:30 (14:30 GMT).


Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

Duminică, premierul Igor Matovic a propus o rocadă de funcţii cu Eduard Heger, ambii fiind membri ai partidului Mişcarea Oamenilor Obişnuiţi şi a Personalităţilor Independente (OLaNO).

Propunerea este susţinută de formaţiunile Pentru Popor (Za ludi) şi Suntem Familia (Sme Rodina), în timp ce partidul Libertate şi Solidaritate (SaS), iniţial reticent, şi-a dat între timp acceptul. În acelaşi timp, SaS a susţinut că este gata să revină în cadrul coaliţiei guvernamentale.

Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

În interiorul coaliţiei guvernamentale formate anul trecut la Bratislava au avut loc numeroase neînţelegeri, care au culminat cu decizia premierului Matovic de a cumpăra doze de vaccin rusesc Sputnik V, achiziţie dezaprobată de ceilalţi membri ai coaliţiei şi de preşedintele liberal al ţării, Zuzana Caputova.

Slovacia, ţară cu aproximativ 5,5 milioane de locuitori, a trecut relativ bine anul trecut peste criza generată de pandemie; în prezent, însă, sistemul său sanitar a ajuns la limită odată cu noul val epidemic provocat în special de varianta britanică a coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru 'violenţă' împotriva unui ofiţer de poliţie Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.