X

Criză politică în Kazahstan! Preşedintele ţării a demis guvernul

Criză politică în Kazahstan! Preşedintele ţării a demis guvernul

Kassîm-Jomart Tokayev a acceptat demisia guvernului în totalitate. Acest lucru este raportat pe site-ul Akorda al biroul prezidențial. În funcția de prim-ministru, Alikhan Smailov, va fi înlocuit de Roman Sklyar. Președintele i-a încredințat acestuia atribuțiile de șef interimar al guvernului, informează BBC, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Cristina Gherasimov a depus jurământul de învestire în funcția de viceprim-ministră pentru integrare europeană – Stiripesurse.md

Motivul demisiei guvernului kazah nu a fost încă precizat. După cum notează Vlast.kz, pe 7 februarie, Kazahstanul intenționează să organizeze o reuniune extinsă a Cabinetului de Miniștri cu participarea președintelui. În cadrul reuniunii, guvernul ar trebui să raporteze cu privire la activitatea desfășurată în ultimul an.

Alikhan Smailov a fost numit prim-ministru al Kazahstanului în urmă cu doi ani – după protestele de amploare din ianuarie 2022. Înainte de numirea sa în funcția de șef al guvernului, a ocupat funcția de viceprim-ministru.

Tags: Kassîm-Jomart TokayevKazahstan
Externe