Criza sanitară a împiedicat accesul a 12 milioane de femei la mijloace contraceptive (ONU)

Publicat:

Pandemia de COVID-19 a împiedicat anul trecut 12 milioane de femei să aibă acces la mijloace contraceptive, conducând la 1,4 milioane de sarcini nedorite, se arată într-un raport al Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA) publicat joi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cele 12 milioane de femei trăiesc în 115 ţări. Pandemia de coronavirus le-a împiedicat să acceseze serviciile de planificare familială, se arată într-un comunicat al agenţiei ONU care se ocupă de probleme de sănătate sexuală şi reproductivă.


Citește și : Grecia își redeschide porțile pentru turiști

“Sarcinile nu se termină în timpul pandemiilor sau a crizelor. Trebuie să ne asigurăm că femeile şi fetele au acces neîntrerupt la contraceptive vitale şi la medicamente pentru sănătate maternă”, a declarat directoarea UNFPA, Natalia Kanem, într-un comunicat.

“Impactul devastator al COVID-19 asupra vieţii a milioane de femei şi fete în ultimul an subliniază cât de vital este să asigurăm continuitatea serviciilor de sănătate reproductivă”, a mai spus ea.

Potrivit raportului, accesul la mijloacele contraceptive a fost afectat în 2020 deoarece femeile şi-au reorientat resursele financiare, din cauza restricţiilor de deplasare. Conform datelor colectate de agenţia ONU, dificultăţile de accesare a programelor de planificare familială au fost constatate în special în lunile aprilie şi mai.

Citește și : Ungaria face publice contractele pentru vaccinuri și provoacă UE să facă la fel

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.