X

Criza sanitară a împiedicat accesul a 12 milioane de femei la mijloace contraceptive (ONU)

Pandemia de COVID-19 a împiedicat anul trecut 12 milioane de femei să aibă acces la mijloace contraceptive, conducând la 1,4 milioane de sarcini nedorite, se arată într-un raport al Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA) publicat joi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cele 12 milioane de femei trăiesc în 115 ţări. Pandemia de coronavirus le-a împiedicat să acceseze serviciile de planificare familială, se arată într-un comunicat al agenţiei ONU care se ocupă de probleme de sănătate sexuală şi reproductivă.

Citește și : Grecia își redeschide porțile pentru turiști

“Sarcinile nu se termină în timpul pandemiilor sau a crizelor. Trebuie să ne asigurăm că femeile şi fetele au acces neîntrerupt la contraceptive vitale şi la medicamente pentru sănătate maternă”, a declarat directoarea UNFPA, Natalia Kanem, într-un comunicat.

“Impactul devastator al COVID-19 asupra vieţii a milioane de femei şi fete în ultimul an subliniază cât de vital este să asigurăm continuitatea serviciilor de sănătate reproductivă”, a mai spus ea.

Potrivit raportului, accesul la mijloacele contraceptive a fost afectat în 2020 deoarece femeile şi-au reorientat resursele financiare, din cauza restricţiilor de deplasare. Conform datelor colectate de agenţia ONU, dificultăţile de accesare a programelor de planificare familială au fost constatate în special în lunile aprilie şi mai.

Citește și : Ungaria face publice contractele pentru vaccinuri și provoacă UE să facă la fel

Tags: contraceptivecovid-19ONUsarciniUNFPA
Categorii: Diaspora