X

Croații îl așteaptă pe Mike Pompeo ‘ca pe pâinea caldă’. Sunt foarte aproape să scape de vizele SUA!

Secretarul de stat american Mike Pompeo va efectua săptămâna viitoare o vizită în Croaţia, unul dintre subiectele ce vor fi discutate urmând a fi ridicarea obligativităţii vizelor, a anunţat joi ministrul de externe croat Gordan Grlic Radman, potrivit Hina și potrivit agerpres.

Pe agenda întrevederilor se mai află Balcanii Occidentali, cu accent pe Bosnia, şi acordul privind evitarea dublei impuneri.

Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Croaţia, Bulgaria, România şi Ciprul sunt singurele ţări membre UE ai căror cetăţeni nu pot intra în Statele Unite fără viză. Ministrul de interne croat Davor Bozinovic a afirmat în luna iulie că ţara sa se află în etapa finală a intrării în programul american Visa Waiver.

În timpul vizitei la Zagreb, Mike Pompeo se va întâlni cu premierul Andrej Plenkovic şi cu şeful diplomaţiei croate Gordan Grlic Radman.

Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Pompeo a vizitat recent Polonia, Republica Cehă, Austria şi Slovenia, pe care le-a atenţionat în legătură cu creşterea influenţei Chinei şi a Rusiei, fiind de aşteptat să transmită un mesaj similar în Croaţia.

Tags: CroatiaDavor BozinovicGordan Grlic-RadmanMike PompeoSUAVisa WaivervizeZagreb
Categorii: Diaspora