Crucea Roşie: Pactul ONU este un instrument important pentru a-i ajuta pe migranţii minori care călătoresc singuri

Publicat:

Sutele de mii de migranţi minori care călătoresc singuri se confruntă cu un risc crescut de abuzuri sexuale şi trafic de persoane, a declarat luni Crucea Roşie, sugerând că pactul ONU este un instrument important pentru a-i ajuta pe copiii migranţi, relatează dpa, scrie Agerpres.

‘Lumea îi abandonează pe aceşti copii şi noi toţi trebuie să facem mai mult pentru a-i ajuta’, a declarat Francesco Rocca, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii de la Geneva.


Citește și: NATO caută soluţii de ieşire din impasul privind tratatul INF (Stoltenberg)

Crucea Roşie a publicat un raport privind tinerii migranţi neînsoţiţi înainte de conferinţa ONU ce se va desfăşura pe 10-11 decembrie la Marrakesh şi unde Pactul ONU privind migraţia urmează să fie ratificat oficial.

În ultimele săptămâni, un număr din ce în ce mai mare de state europene şi-au retras sprijinul pentru pactul fără caracter obligatoriu care urmăreşte să facă migraţia ‘sigură, ordonată şi reglementată’ şi care prevede combaterea traficului de persoane, gestionarea frontierelor şi protecţia drepturilor omului ale migranţilor.

Copiii care călătoresc fără familiile lor sunt supuşi unui risc foarte mare să fie abuzaţi sexual, violaţi şi să fie traficaţi pentru prostituţie, a precizat Crucea Roşie, citând diferite studii publicate şi informaţii adunate din zonele unde trăiesc numeroşi migranţi în întreaga lume. Tinerii migranţi se confruntă cu pericole de-a lungul întregii rute pe care o urmează, inclusiv abuzuri şi exploatare în centrele de tranzit şi violenţe sexuale în adăposturile pentru refugiaţi.

Citește și: De ce Brexit-ul divizează Marea Britanie

Pactul ONU privind migraţia, care a fost denunţat de populişti şi de politicienii cu o poziţie dură în ceea ce priveşte imigraţii, urmăreşte să creeze proceduri speciale pentru a proteja copiii migranţi. În plus, Crucea Roşie propune crearea de centre de ajutoare umanitare de-a lungul principalelor rute ale migranţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.