Crucea Roşie pregăteşte zeci de mii de voluntari nord-coreeni în lupta cu noul coronavirus

Publicat:

Crucea Roşie pregăteşte peste 43.000 de voluntari în Coreea de Nord, inclusiv în oraşul blocat de măsuri de izolare Kaesong, în confruntarea cu noul coronavirus şi pentru a oferi asistenţă în urma inundaţiilor, a anunţat luni un oficial al organizaţiei umanitare, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat luna trecută stare de urgenţă şi a impus blocarea oraşului Kaesong din apropiere de graniţa intercoreeană, după ce un bărbat care a dezertat în Sud în 2017 s-a întors în localitate prezentând simptome de coronavirus.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Carolina de Nord

Ploile abundente şi inundaţiile din ultimele zile au stârnit de asemenea îngrijorări legate de deteriorarea recoltelor şi a aprovizionării cu alimente în această ţară izolată.

Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) a format o reţea extinsă de voluntari nord-coreeni pentru a ajuta locuitorii din toate cele nouă provincii să evite virusul şi să reducă pagubele cauzate de inundaţii şi alunecările de teren, a declarat purtătorul de cuvânt Antony Balmain.

“Sute de case au fost avariate şi suprafeţe mari de câmpuri de orez au fost inundate din cauza ploilor abundente şi inundaţiilor”, a spus Balmain.

La Kaesong, confruntat atât cu izolarea, cât şi cu inundaţiile, voluntarii IFRC au oferit unui număr de 2.100 de familii în situaţii de risc pături, seturi de bucătărie, kituri de igienă şi containere de apă.

Kim a trimis de asemenea pachete speciale de ajutor la Kaesong şi media de stat a raportat luni că livrările de cereale de la Phenian au ajuns într-o altă regiune devastată de inundaţii şi vizitată de el săptămâna trecută.

Citeşte şi: Palestinienii au ‘bombardat’ Israelul cu baloane incendiare

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de coronavirus, dar a aplicat măsuri stricte de carantină. Potrivit Coreii de Sud, nu există dovezi că dezertorul care s-a întors era infectat.

IFRC a furnizat luna trecută Coreii de Nord kituri pentru a efectua până la 10.000 de teste de coronavirus, alături de termometre cu infraroşu, măşti chirurgicale, halate şi mănuşi de protecţie.

În Coreea de Sud, cel puţin 32 de persoane au murit după 49 de zile de ploi musonice, cea mai lungă perioadă în ţară după 1987 şi care au provocat inundaţii, alunecări de teren şi au condus la evacuări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.