Crucea Roşie îşi reduce DRASTIC operaţiunile în Afganistan

Publicat:

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că îşi va reduce în mod ‘drastic’ operaţiunile în Afganistan în urma atacurilor în care şi-au pierdut viaţa şapte dintre membrii personalului său în anul în curs, transmite Reuters, conform agerpres.

‘Nu avem o altă alegere decât să reducem în mod drastic prezenţa noastră în Afganistan’, a declarat Monica Zanarelli, şefa delegaţiei CICR în această ţară.


Organizaţia nu va părăsi însă Afganistanul, a precizat ea.

La 12 septembrie, Crucea Roşie şi-a închis unul din cele şapte centre de ortopedie din nordul Afganistanului după ce una din angajatele sale, o kinetoterapeută, a fost împuşcată mortal de un pacient aflat în scaun cu rotile, a relatat AFP.

Citeşte şi: Siria. Militanţii jihadişti reuşesc o contraofensivă puternică în provincia Deir Ezzor

Lorena Enebral Perez, o spaniolă de 38 de ani, a fost ucisă în interiorul centrului de tratamente ortopedice din Mazar-i-Sharif.

CICR a fost ţinta mai multor atacuri în nordul Afganistanului, unde acţionează talibani şi grupări având legături cu organizaţia Statul Islamic.

Majoritatea programelor Crucii Roşii în regiunile instabile din nord au fost suspendate după ce şase angajaţi ai organizaţiei au fost ucişi în februarie într-o ambuscadă împotriva convoiului lor în provincia Jowzjan. Doi dintre colegii lor capturaţi în acest atac au fost puşi în libertate în luna septembrie.

Răpirile şi omorurile nu au fost revendicate, însă poliţia din Jowzjan i-a acuzat pe jihadiştii locali ai Statului Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a...

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.