Crucea Roșie: Toate țările au rămas ‘periculos de nepregătite’ pentru următoarea pandemie

Publicat:

Toate țările au rămas “periculos de nepregătite” pentru următoarea pandemie, a avertizat luni Crucea Roșie. Viitoarele crize sanitare s-ar putea lovi de dezastrele tot mai probabile legate de climă, informează mediafax.

În ciuda celor trei ani “brutali” de pandemie, sistemele de pregătire sunt “extrem de deficitare”, a declarat Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie.


Citește și : Americanii se pregătesc de un conflict militar cu China

Cea mai mare rețea umanitară din lume arată că dezvoltarea încrederii, a echității și a rețelelor de acțiune locală sunt vitale pentru a fi pregătiți pentru următoarea criză.

“Toate țările rămân periculos de nepregătite pentru viitoarele epidemii”, a declarat IFRC, concluzionând că guvernele nu sunt mai pregătite acum decât erau în 2019.

Organizația susține că țările trebuie să fie pregătite pentru “mai multe pericole, nu doar pentru unul singur”, spunând că societățile devin cu adevărat rezistente doar prin pregătirea pentru diferite tipuri de dezastre, deoarece acestea pot apărea simultan.

IFRC a menționat creșterea dezastrelor legate de climă și a valurilor de epidemii de boli din acest secol, dintre care Covid-19 a fost doar una.

Fenomenele meteo extreme sunt din ce în ce mai frecvente și mai intense, “iar capacitatea noastră de a reacționa la ele este limitată”.

IFRC a publicat două rapoarte în care face recomandări privind atenuarea viitoarelor tragedii de amploarea Covid-19, la cea de-a treia aniversare a declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a virusului ca fiind o urgență de sănătate publică internațională.

“Pandemia Covid-19 ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru comunitatea mondială, care să se pregătească acum pentru următoarea criză sanitară”, a declarat secretarul general al FICR, Jagan Chapagain.

Dacă oamenii ar avea încredere în mesaje, ar fi dispuși să respecte măsurile de sănătate publică și să accepte vaccinarea.

Dar organizația a declarat că cei care răspund la situații de criză “nu pot aștepta până la următoarea dată pentru a construi încrederea”, îndemnând la o cultivare consecventă din timp a acesteia.

IFRC a declarat că, dacă încrederea este fragilă, sănătatea publică devine politică și individualizată – lucru care a afectat răspunsul Covid.

Citește și : O companie rusească oferă recompense soldaţilor pentru distrugerea tancurilor occidentale în Ucraina

De asemenea, pandemia a exacerbat inegalitățile, cu salubritate precară, supraaglomerare, lipsa accesului la servicii sociale și de sănătate și malnutriție, creând condiții pentru ca bolile să se dezvolte.

“Lumea trebuie să abordeze problema sănătății inechitabile și a vulnerabilităților socio-economice cu mult înainte de următoarea criză”, a recomandat raportul citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.