X

CSE a alocat din Fondul de intervenție a Guvernului 100 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă

CSE a alocat din Fondul de intervenție a Guvernului 100 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă

Comisia pentru Situații Excepționale a alocat din Fondul de intervenție a Guvernului 100 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean în debutul ședinței cabinetului de miniștri, transmite IPN.

„CSE a decis astăzi să aloce din Fondul de intervenție a Guvernului 100 de milioane de lei pentru acoperirea parțială a pierderilor pe care, în mod special producătorii de agricoli, le-au avut în urma arșiței puternice și a secetei din acest an”, a menționat șeful executivului, potrivit ipn.md.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

El le-a solicitat miniștrilor agriculturii și finanțelor să asigure ca acest ajutor să fie pus la dispoziția agricultorilor cât mai rapid.

„Noi continuăm să căutăm soluții pentru sectorul agricol, soluții eficiente. De asta pentru săptămâna viitoarea vom avea pregătit instrumentul de situație excepțională pentru fermierii, la fel în mod special producătorii de cereale din anumite raioane din Republica Moldova, pe modelul din România”, a mai spus Dorin Recean.

Anterior, reprezentanții asociației Forța Fermierilor au cerut autorităților instituirea stării de urgență în agricultură, fapt ce ar permite aplicarea unui moratoriu la plata penalităților și executărilor silite.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: CSEDorin Receanguvernseceta
Economie