X

CSJ examinează recursul avocaților lui Şor. Fostul deputat poate scăpa de condamnare

CSJ examinează recursul avocaților lui Şor. Fostul deputat poate scăpa de condamnare

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) vor examina miercuri, 31 ianuarie, admisibilitatea recursului depus de avocații oligarhului Ilan Șor împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care fostul deputat fugar a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru escrocherie și spălarea banilor în dosarul „Frauda bancară”.

Citeşte şi: Copiii care fac copii! Avocatul poporului ia atitudine – Stiripesurse.md

Cea de-a doua ședință privind admisibilitatea recursului, după peste jumătate de an de la pronunțarea deciziei instanței de apel, va avea loc în lipsa părților implicate în dosar. Admisibilitatea recursului va fi examinată de completul de judecată format din Anatolie Țurcan – președinte, Ghenadie Eremciuc și Boris Таlрă, transmite Zdg.md.

CSJ examinează recursul avocaților lui Şor. Fostul deputat poate scăpa de condamnare

La ultima ședință care au avut loc în luna noiembrie 2023, cererea de recuzare a judecătorilor Țurcan Anatolie, Talpă Boris și Eremciuc Ghenadie, înaintată de avocatul Aureliu Colenco, în numele lui Ilan Șor, a fost respinsă. Totodată, a fost respinsă cererea de ridicare a excepției de neconstituționalitate.

Condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în prima instanță, în 2017, pentru rolul său în devalizarea băncilor, fostul preşedinte al Băncii de Economii a fost ales deputat în 2019, dar a fugit în iunie 2019 din Republica Moldova, după alungarea de la putere a aliatului său democrat Vlad Plahotniuc în același an. A fost reales deputat în 2021, după o campanie de la distanță, exclusiv online. În prezent, acesta s-ar afla în Israel.

Tags: Curtea Supremă de Justiţie (CSJ)fraudă bancarăIlan Şor
Justiţie