X

CSJ: Tatiana Cociu rămâne primar de Orhei

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de Sergiu Stanciu de la PAS împotriva câștigătoarei alegerilor pentru primăria Orhei, Tatiana Cociu. Decizia a fost luată la data de 1 decembrie.

CSJ a declarat recursul inadmisibil, susținând că interpretarea legii din decizia contestată nu este în conformitate cu jurisprudența Curții Supreme de Justiție și a constatat că apelul a fost introdus tardiv.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

 Sergiu Stanciu a anunțat marți seară, 7 noiembrie, că a depus o contestație la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipiul Orhei nr. 25 și nr. 25/1 prin care a cerut „declararea nulității rezultatelor” scrutinului din 5 noiembrie în municipiu, având în vedere „multiplele încălcări care au influențat rezultatele alegerilor”.

Tatiana Cociu, candidată din partea Partidului Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei, a câștigat din primul tur alegerile pentru Primăria municipiului Orhei. Ea a luat 57,59% din voturi, potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea tuturor voturilor de la Orhei.

Tags: orheiprimarSergiu StanciuTatiana Cociu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei