X

CSM acceptă Raportul Comisiei de evaluare externă a 3 judecători – VIDEO

CSM acceptă Raportul Comisiei de evaluare externă a 3 judecători

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește astăzi, 26 martie, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 9 subiecte.

Plenul CSM s-a retras în deliberare.

Membrii CSM examinează rezultatele evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Ion Buruiană.

Citeşte şi: Pompierii salvatori au avut ‘de furcă’ la Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești – Stiripesurse.md

Plenul CSM examinează rezultatele evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Adrian Cerbu. Raportul, acceptat de CSM.

CSM acceptă Raportul Comisiei de evaluare externă a 3 judecători

„Adrian Cerbu este judecător la Judecătoria Criuleni, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM.

Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că judecătorul Adrian Cerbu corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023”, menționează reprezentanții CSM.

Membrele CSM, Tatiana Ciaglîc și Lucia Popescu se abțin de la examinare.

„Se acceptă raportul cu privire la evaluarea de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Diana Stănilă”, a declarat Sergiu Caraman.

„Diana Stănilă este judecător în funcție al Curții Supreme de Justiție, care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM.

CSM acceptă Raportul Comisiei de evaluare externă a 3 judecători

Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că judecătorul Diana Stănilă corespunde criteriilor de integritate etică și financiară identificate în Legea nr. 65/2023”, au notat responsabilii de la CSM.

CSM examinează rezultatelor evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Diana Stănilă.

Membra CSM, Lucia Popescu, și-a depus cererea de abținere

Nina Cernat s-a retras de la următoarele 6 subiecte de pe agendă.

Ordinea de zi a ședinței:

 


Tags: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)Curtea Supremă de Justiţie (CSJ)judecători
Justiţie