X

CSP anunţă un nou concurs pentru şefia ‘mascaţilor’ de la PCCOCS

CSP anunţă un nou concurs pentru şefia ‘mascaţilor’ de la PCCOCS

Consiliul Superior al Procurorilor a decis inițierea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Decizia a fost luată de membrii CSP în cadrul ședinței de astăzi, 24 iulie.

Conform deciziei CSP, data limită pentru depunerea dosarelor candidaților –  26.08.2024, inclusiv.

Citeşte şi: Un rus pregătea acţiuni de “destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice” – Stiripesurse.md

Totodată, în cadrul ședinței CSP, fostul viceprocuror general Eduard Bulat a cerut excluderea de pe ordinea de zi a CSP a subiectului privind organizarea concursului la funcția de șef al PCCOCS. Acesta a depus o cerere în contencios administrativ prin care cere să fie numit șef PCCOCS fără concurs. Bulat susține că până la soluționarea subiectului, concursul nu poate fi organizat. Ulterior, CSP a respins cererea lui Eduard Bulat.

CSP anunţă un nou concurs pentru şefia ‘mascaţilor’ de la PCCOCS

Pe 2 martie 2023, concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost anulat.

Cu o lună înainte de aceasta, doi candidați s-au retras, iar Comisia a constatat imposibilitatea continuării concursului pentru funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, informând candidații rămași în concurs despre decizia luată.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a venit cu un comentariul despre „lipsa de credibilitate a CSP în concursul pentru șefia PCCOCS, instituție care a desemnat-o și pe ea în funcții”. „Dacă, de exemplu, trebuie să fie anulat concursul din primăvară și reluat de la început, vom face asta”, a menționat Dragalin.

CSP anunţă un nou concurs pentru şefia ‘mascaţilor’ de la PCCOCS

CSP a respins demersul lui Sergiu Litvinenco privind oprirea operațiunii administrative cu privire la inițierea concursului la șefia PCCOCS.

Iulian Groza, membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), consideră că acest concurs trebuie anulat. Acesta a sesizat CSP „privind încercări din partea unor persoane interstate de a exercita intimidări și presiuni asupra mea în calitate de membru al Comisiei”.

„Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție si a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider ca acest concurs trebuie anulat”, a scris Groza.

Tags: Consiliul Superior al Procurorilor (CSP)Eduard BulatIulian GrozaProcuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS)Sergiu LitvinencoVeronica Dragalin
Justiţie