X

Cu averea la vederea. Se extinde lista persoanelor obligate să-și declare veniturile

Cu averea la vederea. Se extinde lista persoanelor obligate să-și declare veniturile

Se extinde lista persoanelor obligate să facă declarații de avere și interese personale. Deputatul PAS, Lilian Carp propune modificarea legislației de profil.

Citește și: Gîrbu: „Aveți grijă unde vă parcați, să nu cereți despăgubiri de la noi… ”

Respectiv, odată cu aprobarea amendamentelor propuse, vor fi obligați să prezinte declarații anuale de avere și interese personale, inclusiv președinții, vicepreședinții și secretarii de partide, dar și șefii întreprinderilor municipale, ai agențiilor de stat și un șir de șefi de subdiviziuni ai acestor instituții.

Cu averea la vederea. Se extinde lista persoanelor obligate să-și declare veniturile

„Motivul pentru care am luat la bază aceste instituții este că noi avem întreprinderi de stat în care directorii, conducătorii de subdiviziuni nu fac declarații de avere,  ceea ce nu este corect. De multe ori ne punem întrebarea cum gestionează ei bunul public, ne întrebăm despre salariile lor. De aceea, lumea trebuie să veniturile pe care le au”, a explicat autorul amendamentelor, Lilian Carp.

Nu mai puțin importante sunt declarațiile de avere ale liderilor de partid, consideră legislatorul, care vrea să știe pe ce reușesc să-și construiască averi cei mai bogați politicieni.

„Pentru ca avem politicieni care nu lucrează nicăieri toata viața, au doar ștampila partidului și, desigur, noi trebuie să știm din ce bani își duc viața acești politicieni. Pentru ca să nu ne mirăm că vin în fruntea statului cu averi care, uneori, te impresionează despre cum le-au adunat și ce diete zilnice au ținut, trăind cu 25 de lei pe zi… cu familii cu tot”, a ironizat Carp.

Amendamentele propuse urmează să fie înaintate Parlamentului spre examinare și aprobare.

Tags: amendament la legecu averea la vederedeclarația de avere și interese personaleLilisan Carp
Știrile zilei