Cu ce avere pleacă Lupu din funcția de președinte al Curții de Conturi

Publicat:

Cu ce avere pleacă Lupu din funcția de președinte al Curții de Conturi

Marian Lupu pleacă de la șefia Curții de Conturi după cinci ani de mandat, perioadă în care averea sa nu s-a modificat substanțial, conform datelor din declarațiile sale de avere și interese personale. Singurele bunuri obținute în perioada mandatului sunt două terenuri agricole, dobândite prin donație, în 2020, scrie zdg.md. 

Marian Lupu s-a aflat la șefia Curții de Conturi timp de cinci ani, începând cu 7 februarie 2019. În ultimul an de mandat, Marian Lupu a beneficiat de un salariu anual de circa 400 de mii de lei sau în jur de 33 de mii de lei, lunar, brut.


Mandatul lui Marian Lupu, în calitate de președinte al Curții de Conturi a expirat în luna februarie a acestui an. Conform declarației de avere pentru anul 2023, depusă la începutul anului 2024, în ultimul său an de mandat, Lupu a ridicat un salariu anual (brut) de circa 402 mii de lei sau în jur de 33 de mii de lei lunar. În afară de salariu, Lupu nu a înregistrat alte venituri.

Pe perioada mandatului său, soția lui Lupu a intrat în posesia a două terenuri agricole, dobândite în 2020, prin donație, unul fiind în valoare de 19 867 mii de lei și celălalt – 1 996 de lei. Alte proprietăți, conform informațiilor din declarațiile de avere și interese personale, Marian Lupu nu a obținut în perioada mandatului.

Familia Lupu deține un apartament de 136 de metri pătrați, dobândit în 2002, cu o valoare de peste un milion de lei – 1 224 000 de lei. În acea perioadă, Marian Lupu deținea funcția de viceministru al Economiei în Guvernul Tarlev. În anul 2003, familia Lupu achiziționează un garaj de 18 metri pătrați, cu o valoare de 70 de mii de lei.

În 2018, fiind deputat în Parlamentul R. Moldova, Marian Lupu intră în posesia unui autoturism Hyundai Tucson, fabricat în 2017, cu o valoare de 205 mii de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.