Cuba a înregistrat un număr record în 2018 de vizite ale cubanezilor emigraţi

Publicat:

Cuba a înregistrat în 2018 un număr record de 567.000 de vizite ale unor cubanezi care trăiesc în străinătate, marea lor majoritate veniţi din SUA, a anunţat ministrul de externe, Bruno Rodriguez, transmite AFP, potrivit agerpres.

Aceasta reprezintă ‘o creştere de circa 20% (pe un an), care arată continuitatea politicii de întărire a legăturilor Cubei cu cetăţenii săi din străinătate’, a subliniat ministrul pe Twitter.


Citește și : Premierul albanez Edi Rama remaniază cabinetul în contextul valului de proteste studenţeşti şi anticorupţie

Autorităţile cubaneze contabilizează numărul de vizite, nu pe cel de vizitatori, dintre care mulţi au întreprins mai multe călătorii pe an în Cuba.

Peste 2 milioane de cubanezi trăiesc în străinătate – faţă de 11,2 milioane în ţară -, majoritatea în SUA, unde s-a emigrat masiv după revoluţia castristă din 1959.

Vizitele cubanezilor emigraţi în SUA s-au înmulţit după restabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, în iulie 2015.

Cu toate acestea, tensiunile au revenit după instalarea administraţiei Trump la Casa Albă şi după criza provocată de incidentele de sănătate de care ar fi suferit pe insulă diplomaţi americani, dar şi canadieni.

Citește și : Pavel Filip: Guvernul de la Chișinău susține în totalitate integritatea teritorială a Ucrainei

Cubanezii emigraţi au primit în 1979 dreptul de a-şi vizita ţara, iar din 1993 le pot expedia bani rudelor rămase pe insulă, aceste transferuri fiind evaluate la peste 1,5 miliarde de dolari pe an.

Din 2013, cubanezii expatriaţi pot reveni pentru a se reinstala în ţară, situaţie în care se află circa 40.000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.