X

Cuba începe vaccinarea copiilor care sunt în convalescenţă după COVID-19

Cuba a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului său Soberana Plus pentru copiii cu vârste peste doi ani aflaţi în convalescenţă după COVID-19, a anunţat marţi Autoritatea de reglementare a medicamentelor (Cecmed), în timp ce administrarea dozelor de supra-rapel a început săptămâna aceasta la Havana, relatează AFP, potrivit agerpres.

Soberana Plus a fost aprobat pentru “populaţia pediatrică aflată în convalescenţă după (infectarea cu) COVID-19 la două luni sau mai mult după boală”, a declarat Cecmed într-un comunicat pe site-ul său, în care precizează că “vaccinul poate fi administrat oricărei persoane aflate în convalescenţă cu vârsta peste doi ani”.

Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Cecmed a afirmat că aprobarea Soberana Plus pentru minorii în convalescenţă se bazează pe “rezultatele parţiale ale unui studiu clinic de fază I/II” la copiii şi adolescenţii care au contractat coronavirusul, “care a arătat că administrarea unei singure doze este sigură, şi a furnizat dovezi ale potenţialelor beneficii” pentru a proteja împotriva reinfectării cu COVID-19.

Acelaşi vaccin a fost aprobat în septembrie anul trecut pentru adulţii peste 19 ani aflaţi în convalescenţă.

Totodată, vaccinarea cu cea de-a treia doză a început săptămâna aceasta în patru municipalităţi din Havana şi se va desfăşura în etape în toată ţara, a informat luni ziarul Granma.

Imunizarea copiilor cu vârste între 2 şi 18 ani a început în septembrie cu vaccinurile Soberana O2 şi Abdala, cu scopul de permite elevilor să revină la şcoală în noiembrie imunizaţi cu trei doze.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, un total de 9,2 milioane de persoane şi-au încheiat programul de vaccinare cu trei doze pe insula cu 11,2 milioane de locuitori.

Deşi vaccinurile dezvoltate şi produse în Cuba nu au fost încă recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, insula a reuşit să controleze şi să depăşească momentul cel mai critic al pandemiei, între iulie şi septembrie.

Tags: AbdalaAutoritatea de reglementare a medicamentelor (Cecmed)copiicoronaviruscovid-19CubahavanaSoberana O2Soberana Plusvaccin
Categorii: Știrile zilei