Cui îi dai un deget, îţi ia toată mâna! După ce a primit tancuri, Zelenski cere acum Occidentului rachete cu rază lungă şi avioane de luptă

Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut miercuri aliaţilor săi occidentali rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi avioane de luptă, după unda verde de la Washington şi Berlin pentru trimiterea de tancuri grele Kievului la capătul unor discuţii acerbe, informează AFP, potrivit agerpres.

“Trebuie să permitem, de asemenea, livrarea de rachete cu rază lungă de acţiune către Ucraina, acest lucru este important. De asemenea, trebuie să ne extindem cooperarea privind artileria şi trimiterea de avioane de luptă”, a îndemnat preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, postat pe reţelele de socializare.


Citește și : Germania APROBĂ livrările de tancuri Leopard pentru Ucraina

Liderul ucrainean a spus că şi-a repetat cererea într-un dialog telefonic cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mulţumit încă o dată preşedintelui american Joe Biden şi cancelarului german Olaf Scholz pentru că au dat undă verde miercuri trimiterii de tancuri de luptă occidentale Ucrainei, o premieră de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

“Le mulţumesc tuturor aliaţilor noştri pentru disponibilitatea de a ne oferi tancuri moderne şi indispensabile”, a spus el.

Citește și : Armata ucraineană recunoaşte în cele din urmă că A PIERDUT Soledar


Şeful statului ucrainean a dorit să sublinieze că, din punctul său de vedere,”cheia” pentru a face faţă forţelor ruse pe câmpul de luptă este “acum viteza şi volumul” livrărilor de tancuri grele armatei.

“Cheia acum este viteza şi volumul sunt acum cheia. Viteza de antrenament a soldaţilor noştri, viteza livrărilor de tancuri (…) şi volumul de sprijin”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Aceste anunţuri privind livrările de echipamente militare occidentale la Kiev vin pe măsură ce luptele se intensifică în estul Ucrainei, unde armata rusă a fost în ofensivă în ultimele zile.
Potrivit preşedintelui ucrainean, armata sa se confruntă “în fiecare zi cu zeci de atacuri inamice” în Donbas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rușii au naționalizat cea mai mare centrală nucleară din Europa

Rușii au naționalizat cea mai mare centrală nucleară din Europa Evgheni Balitski, liderul numit de Rusia în regiunea Zaporojie, care a fost anexată, a declarat...

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa

Bucureştiul emite o avertizare de călătorie în Franţa Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a emis o atenționare de călătorie pentru Franța, unde, până miercuri...

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public

O fostă gunoiște neautorizată va deveni parc public Transformare ecologică la Pănășești. O gunoiște neautorizată fa fi transformată în parc public. Citește și: Atenție! Accesul limitat...

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO (France Presse)

Cinci mari provocări care îl aşteaptă pe Mark Rutte la şefia NATO Olandezul Mark Rutte, care va prelua marţi funcţia de şef al NATO, se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.