Cum a fost la marșul în susținerea comunității LGBT la Chișinău

Publicat:

Cum a fost la marșul în susținerea comunității LGBT la Chișinău

Un marș al comunității LGBT din R. Moldova „Moldova Pride” a avut loc astăzi la Chișinău. Potrivit organizatorilor, marșul este organizat pentru a sensibiliza opinia publică despre cazurile de discriminare la care sunt supuși reprezentanții minorităților sexuale.

Îmbrăcați în ținute colorate, participanții la marș s-au întâlnit la intersecția străzilor București și Ismail și au mers spre scuarul Consiliului Europei de pe strada Serghei Lazo din capitală.


Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”. „Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans”, au comunicat reprezentanții Centrului de Informații GENDERDOC-M.

Citește și: MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin. Rusia amenință: ”Ne vom aminti acest lucru!”

Între timp, mai mulți preoți și un grup de activiști ortodocși, cu icoane și steaguri bisericești, au organizat o contramanifestație lângă monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Responsabilii din cadrul direcțiilor Primăriei municipiului Chișinău au anunțat că circulația troleibuzelor de pe strada București a fost afectată în urma desfășurării Marșului.

Cu o zi înainte, sâmbătă 15 iunie, la Chișinău a avut loc Marșul Național al Familiei în susținerea familiilor tradiționale.

img24004498

img24004498

img24004498

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician

Trei nuci care au mai multe proteine decât un ou, recomandate de un dietetician Fiecare nucă are propriile avantaje pentru sănătate, dar câteva sunt pe...

VIDEO – Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. ‘Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai’

VIDEO - Plajă secretă cu apă turcoaz și nisip alb. Unde se află. 'Mă simt de parcă am murit și am ajuns în rai' Dacă...

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust

ChatGPT, Gemini – UNESCO acuză inteligența artificială că amplifică dezinformarea despre Holocaust Inteligența artificială generativă (IA) încurajează răspândirea de informații false despre Holocaust, ceea ce...

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august

Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc în 31 august Noaptea Muzeelor la Sate anunţă startul înscrierilor la a doua ediţiei a nocturnei muzeale dedicate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.