X

Cum ar fi evacuat Spitalul Republican în caz de urgență. Salvatorii s-au antrenat

Cum ar fi evacuat Spitalul Republican în caz de urgență. Salvatorii s-au antrenat

Cum ar fi evacuat Spitalul Republican „Timofei Moșneaga” în cazul unei situații de urgență. Salvatorii și pompierii moldoveni s-au antrenat astăzi în cadrul unui exercițiu tactic.

Citește și: Al doilea grup de pompieri moldoveni a ajuns în Grecia

Aplicațiile tactice au fost organizate în scopul exersării acțiunilor de răspuns ale serviciilor de urgență, precum și instituțiilor responsabile de gestionarea și lichidarea situațiilor excepționale într-o instituție cu o capacitate de peste 1000 de oameni. Aplicațiile au loc în timp real, iar în cadrul exercițiului sunt implicate forțele și mijloacele IGSU în număr de 53 de angajați ai Inspectoratului cu 13 unități de tehnică, precum și angajații poliției, lucrătorii din cadrul SA „Moldovagaz”, ÎCS „ Premier Energy”, precum și personalul instituției medicale.

Potrivit scenariului, în după amiaza zilei, un incendiu a izbucnit în interiorul spitalului la etajul 8. Pentru lichidarea arderii, precum și în scopul prevenirii consecințelor devastatoare și a unui număr mare de victime, la fața locului, imediat au intervenit pompierii și alte servicii abilitate în reacționarea și gestionarea situațiilor de urgență. În total, în timpul exercițiului sunt simulate 7 situații tactice, iar angajații IGSU sunt implicați în verificarea încăperilor, evacuarea pacienților și personalului medical din interiorul clădirii, dar și de la balcoanele etajelor superioare cu ajutorul autoscărilor, și deblocarea persoanelor din ascensor.

Scopul exercițiului este de a perfecta, de a verifica și de a evalua nivelul de pregătire, cooperare și răspuns între personalul spitalului și echipele de intervenție ale IGSU, precum și alte instituții abilitate în procesul managementului și răspuns în situații excepționale.

Întru evitarea stării de panică și incertitudine, personalul, dar și pacienții spitalului au fost informați prealabil despre acțiunile întreprinse.

Tags: pompierisalvatoriSpitalul Republican
Știrile zilei