Cum ar putea arăta viitorul Parlament European

Publicat:

Cum ar putea arăta viitorul Parlament European

Grupul Partidului Popular European va fi cel mai numeros în viitorul Parlament European, cu 184 de mandate. S&D este a doua grupare ca mărime, cu 139, în timp ce liberalii cunoscuți sub numele de Renew Europe au câștigat bătălia pentru locul trei, cu 80 de locuri.

Cel puțin asta arată rezultatele provizorii, bazate pe rezultate parţiale din 24 de ţări, rezultate finale din Malta şi estimări din Polonia. Singura ţară din care lipsesc estimările este Irlanda.


Citeşte şi: Dodon nu exclude că ar putea candida la alegerile prezidențiale: declarații făcute în Rusia – Stiripesurse.md

Potrivit acestor rezultate, grupurile PPE, S&D şi Renew, care au format şi în fosta legislatură „marea coaliţie”, ar urma să cumuleze 403 locuri dintr-un total de 720 şi vor continua să deţină controlul în legislativul comunitar.

Cum ar putea arăta viitorul Parlament European

Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) ar urma să obțină 73 de locuri, iar Grupul Identitate şi Democraţie (ID) – 58 de locuri, conform proiecţiei PE, după ce a capitalizat rezultatele foarte bune din Franţa, Austria, Olanda.

Pe de altă parte, deşi AfD a obţinut al doilea scor în Germania, faptul că a formaţiunea a fost exclusă din grupul ID face ca locurile sale să nu fie atribuite acestuia. Grupul Verzilor/Alianţa Liberă Europeană ar urma să obţină 52 de locuri, iar Grupul Stângii – GUE/NGL – 36 de locuri.

Deputaţii neafiliaţi ar putea avea 45 de mandate, iar partidele intrate în categoria „Alţii”, respectiv care nu sunt încă afiliate unui grup constituit în PE, alte 53 de locuri.

Cum ar putea arăta viitorul Parlament European

Ultima proiecţie privind rezultatele alegerilor europene în România indică faptul că S&D ar obţine 13 locuri, PPE – 11 locuri, Renew Europe – două locuri, ECR – un loc, iar partidele înscrise la categoria „Alţii” – 6 mandate.

Conform Regulamentului de procedură al Parlamentului, un grup politic este alcătuit din cel puțin 23 de membri aleși din cel puțin șapte state membre.

La acest scrutin european au fost aleși în total 720 de membri ai Parlamentului European. Cele mai multe locuri – 96 – îi revin Germaniei pentru că are și cea mai mare populație din uniune, iar cele mai puține – Maltei, Luxemburgului și Ciprului – câte 6. Potrivit legislației UE, deputații se grupează pe familii politice și nu pe țări. Alegerile europarlamentare au loc o dată la cinci ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui...

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în...

A văzut lumina zilei în ambulanță

A văzut lumina zilei în ambulanță A văzut lumina zilei în ambulanță. Două echipe de asistență medicală urgentă au devenit martori la cel mai...

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal

Președinta Sandu a participat la evenimentul dedicat Zilei profesionale a funcționarului fiscal Astăzi, la 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.