Cum arată lucrările de construcție a noii baze militare de la Băcioi

Publicat:

Cum arată lucrările de construcție a noii baze militare de la Băcioi

O tabără militară este construită la cele mai înalte standarde lângă comuna Băcioi, Chișinău.

Potrivit autorităților, construcția acestei baze militare are loc în conformitate cu Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023, precum și cu Viziunea strategică a Ministerului Apărării privind dezvoltarea Armatei Naționale până în 2025, transmite Știri.md.


Citeşte şi: ‘Renașterea’ din R. Moldova se declară împotriva aderării republicii la sancțiunile antirusești

Proiectul de reconstrucție și amenajare al bazei militare a fost elaborat în conlucrare cu experții militari din cadrul NAVFAC (Naval Facilities Engineering Systems Command) şi NCNG (North Carolina National Guard) SUA, precum și cu experții români din cadrul Centrului de Studii și Proiectări Construcții Militare al Ministerului Apărării Naționale al României.

Astfel, tabăra militară va fi construită în conformitate cu standardele militare occidentale, în vederea asigurării securității obiectivelor strategice naționale, a redislocării parcurilor de armament și tehnică militară, a depozitelor de păstrare a stocurilor materiale din zonele urbanizate, a creării zonei de securitate și protecție a populației civile, precum și a joncțiunii obligatorii între unitățile militare limitrofe.

Potrivit autorităților, noua bază militară ar urma să fie gata în anul 2028, iar banii pentru construcția acesteia au fost alocați din bugetul de stat.

În ultimii 10 ani, R. Moldova nu a alocat bani pentru achiziţionarea tehnicii militare, iar majoritatea tehnicii din R. Moldova datează din epoca sovietică. Cei mai mulți bani alocați armatei merg spre nevoile speciale ale forțelor armate și plata salariilor.

Cum arată lucrările de construcție a noii baze militare de la Băcioi

De menționat că R. Moldova nu are niciun avion de luptă, elicopter sau tanc. Astfel că războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a stârnit îngrijorare în R. Moldova, mai cu seamă că spațiul aerian a fost survolat ilegal de rachete, iar de câteva ori bucăți din ele au căzut pe teritoriul țării.

Parlamentul a examinat pe 31 iulie un proiect de lege ce presupune construirea unei baze militare moderne lângă comuna Băcioi.

Pe 13 noiembrie, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a vizitat tabăra militară și a precizat că baza militară este un proiect pentru dezvoltarea Armatei Naționale și nicidecum un proiect NATO.

gallery images

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.