Cum arată lupta pentru alegerile prezidențiale din Franța

Publicat:

A mai rămas un an până la alegerile prezidențiale din Franța, iar multă lume se întreabă deja dacă Emmanuel Macron va reuși să câștige încă un mandat.

Alegerile prezidențiale din Franța sunt programate pe 10 aprilie 2022, iar dacă niciun candidat nu va câștiga majoritatea în prima rundă se va trece în turul doi, pe 24 aprilie 2022.


Citeşte şi: Cook vs Zuck! Mult aşteptata politică de confidenţialitate a celor de la Apple loveşte Facebook unde o doare cel mai tare

La alegerile din 2017, Emmanuel Macron a câștigat primul tur cu 24% din voturi, primind aproximativ 8 milioane din voturi. El a mers în turul doi cu Marine Le Pen, pe care a învins-o cu 66.1% din voturi.

Pentru alegerile din 2022 și-au declarat până în acest moment intenția de a candida Nathalie Arthaud, Francois Asselineau, Nicolas Dupont-Aignan, Xavier Bertrand, Jean Lassalle, Marine Le Pen, Joachin Son-Forget, Jean-Luc Melenchon și Jean-Frederic Poisson.

Actualul președinte Emmanuel Macron nu a făcut niciun anunț momentan, dar totul pare a fi o simplă formalitate deoarece viitoarea sa candidatură este certă. De altfel, Macron este considerat principalul favorit să câștige viitoarele alegeri, potrivit cotelor disponibile la adresa sport.netbet.ro. Emmanuel Macron are cota 1.57 să câștige și este urmat de Marine Le Pen (cota 4.00, Edouard Philippe (cota 15.00), Xavier Bertrand (cota 17.00), Jean Luc Melenchon (cota 17.00) și Anne Hidalgo (cota 21.00). Toate cotele antepost pentru alegerile prezidențiale din Franța 2022 sunt disponibile pe platforma operatorului NetBet, care le oferă utilizatorilor și posibilitatea să joace cu același cont și în cel mai mare cazinou online din România, la adresa casino.netbet.ro.

Ce spun sondajele făcute cu un an înainte de alegeri

Institutele de sondaje din Franța anticipează și ele o luptă între Emmanuel Macron și Marine Le Pen. Aceasta se anunță a fi una echilibrată, potrivit institutului Elabe. La ultimul sondaj efectuat, Marine Le Pen a ieșit pe primul loc, cu 28%, urmată îndeaproape de Emmanuel Macron, cu 27%. Pe locul trei s-a clasat Jean-Luc Antoine Pierre Melenchon, cu 11%.

Într-un sondaj efectuat de Ipsos la începutul anului 2021, Emmanuel Macron și Marine Le Pen erau la egalitate, fiecare cu câte 25%. În acest sondaj pe locul trei s-a clasat Xavier Rene Louis Bertrand, cu 15%.

Citeşte şi: Michel Barnier se mai gândeşte până la toamnă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din Franţa

În principiu, toate companiile care se ocupă de sondaje de opinie în Franța anticipează o luptă în turul 2 între Emmanuel Macron și Marine Le Pen. În ce privește lupta din turul 2, câștigător este dat Emmanuel Macron, cu 54%, în timp ce Le Pen rămâne cu 46%, potrivit institutului Ifop, care a efectuat acest sondaj între 2 și 8 aprilie. Față de acum doi ani, încrederea francezilor în Macron pare că a mai scăzut, deoarece același sondaj a avut un rezultat de 57 la 43 în favoarea actualului președinte.

Ce-i drept, au existat încă din 2017 oameni care nu au agreat alegerea sa, iar numirea sa a fost întâmpinată cu proteste de teamă că drepturile muncitorilor vor fi diminuate.

Cei mai mari contestatari ai lui Macron din acest mandat au fost sindicaliștii, iar în 2018 au existat mai multe proteste cu peste 200 de mii de oameni ieșiți în stradă. De asemenea, tot în 2018 a avut loc și protestul Vestelor Galbene. Un alt protest major a avut loc în decembrie 2019, când peste 800 de mii de francezi au ieșit în stradă, alertați de schimbările sistemului de pensii gândite de Macron.

Iar contextul actual face și mai interesantă lupta pentru viitoarele alegeri prezidențiale din Franța, astfel că următorul an poate aduce schimbări importante.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.