Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Publicat:

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Italia, Danemarca și Slovenia sunt trei selecționate care și-au asigurat prezența în optimile de finală de la EURO 2024, dar cele trei națiuni mai au un element în comun.

Toate aceste reprezentative au găsit un tertip pentru a ”dribla” noua regulă UEFA, care spune că doar căpitanii de echipă pot discuta cu arbitrii pe durata întâlnirii.


Concret, Italia, Danemarca și Slovenia și-au desemnat portarii ca fiind căpitani de echipă. În acest fel, pe durata partidelor din Germania, fiecare dintre aceste naționale își numește și un alt jucător care să poate discuta cu arbitrul de centru, fără riscul de a fi sancționat. Avantajul acestora este că vor avea doi reprezentanți care să discute cu ”fluierașii”, spre deosebire de celelalte naționale, așa cum a explicat foarte bine Donnarumma.

Citește și: Federaţia rusă de judo nu trimite niciun reprezentant la Jocurile Olimpice de la Paris

Înaintea Campionatului European din Germania, UEFA a introdus o nouă regulă potrivit căreia doar căpitanul de echipă poate discuta cu arbitrul, atunci când se iau anumite decizii controversate. Oricare alt fotbalist care va face acest lucru va fi sancționat cu un cartonaș galben. Măsura a fost menită pentru a se evita acele meleuri în care arbitrul de centru era înconjurat de mai mulți jucători și tras la răspundere.

Însă, această regulă a fost ”driblată” de trei selecționate de la acest EURO. Jan Oblak (31 de ani), portarul celor de la Atletico Madrid, titular al naționalei Sloveniei, a purtat banderola de căpitan la meciul de marți cu Anglia, scor 0-0, astfel că fundașul central Jaka Bijol (25 de ani) a fost însărcinat să poată discuta cu ”centralul”.

Danezii l-au pus căpitan pe goalkeeperul Kasper Schmeichel (37 de ani), iar Pierre Emile Hojbjerg (28 de ani) a primit ”verde” pentru a se duce la arbitru ori de câte ori simte că acesta nu va lua deciziile corecte.

Despre această situație a vorbit și Gianluigi Donnarumma (25 de ani), titularul postului de portar al naționalei Italiei.

”Am vorbit cu Roberto Rossetti (n.r. – șeful arbitrilor la UEFA) și a fost foarte clar.

Când sunt situații în apropierea suprafeței de pedeapsă, voi trece și voi vorbi cu arbitrii de meci. Însă, înainte de meciuri vom decide și cine va vorbi cu arbitrul pentru situații care se vor întâmpla departe de careul nostru”, a spus Donnarumma, conform sportbible.com.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 2 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 2 iulie în Istorie 2 iulie este a 183-a zi a calendarului gregorian și a 184-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de 2...

Horoscop 2 iulie 2024

Horoscop 2 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Leii sunt foarte invidiaţi în această perioadă, în timp ce Racii depind de...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: ‘Nu mai bine terraformăm noi Terra?’

Doar 10% din suprafața uscatului este locuită: 'Nu mai bine terraformăm noi Terra?' Deși deseori genială, în special prin autori ca Jules Verne, George Herbert...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.