X

Cum comentează fostul președinte Dodon vizita bașcanei de la Comrat la Moscova

Cum comentează fostul președinte Dodon vizita bașcanei de la Comrat la Moscova

Fostul președinte, socialistul Igor Dodon, justifică vizita bașcanei UTA Găgăuzia în Federația Rusă și întâlnirea acesteia cu liderul de le Kremlin, Vladimir Putin.

Citește și: Macron: În Moldova va fi deschisă o Misiune permanentă de apărare

Mai mult, fostul șef al statului spune că vinovată de această situație este succesoarea sa la Președinție Maia Sandu.

„Consider că aceasta este un rezultat al politicii falimentare a Maiei Sandu. Atunci când liderii din regiune sunt presați de actuala guvernare, care încearcă să le limiteze drepturile, mascați prin Găgăuzia a fost,  în condițiile în care nu au suport în interiorul țării, ei caută caută suport în afara țării. Eu consider că acesta este un mesaj care arată incapacitatea conducerii Republicii Moldova de a găsi limbaj comun cu liderii din regiuni”, a declarat liderul socialiștilor Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Moldova live” de la Exclusiv TV.

Precizăm că bașcana de la Comrat, Evghenia Guțul, a efectuat o vizită la Moscova, unde s-a întreținut, inclusiv cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Ea  și-a calificat deplasarea drept „foarte productivă”.

La întrevederea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, Guțul i s-a plâns și a cerut ajutor „pentru a apăra locuitorii din Găgăuzia”. Nu demult, ajutorul Federației Ruse a fost solicitat și de către separatiștii transnistreni.

Tags: Dodon despre GuțulEvghenia Guțul la Moscovafostul presedinte Igor Dodonsocialistul Igor Dodon
Știrile zilei