X

Cum comentează Maia Sandu rezultatul prezidențialelor din Rusia

Cum comentează Maia Sandu rezultatul prezidențialelor din Rusia

Șefa statului Maia Sandu nu crede că prezidențialele din Federația Rusă, care i-au asigurat un nou mandat la Kremlin lui Vladimir Putin, au fost libere și corecte.

Citește și: Ca să ajungă în Guvern, bașcana de la Comrat trebuie să se lepede de Șor

„Nu poate fi vorba despre alegeri libere și corecte atunci când oponenții și adversarii politici sunt eliminați din cursă, unii la închisoare, unii alungați din țară. Atunci când oamenilor le este frică să vorbească, atunci când nu mai rămâne nimic din presa liberă”, a comentat Maia Sandu.

În ceea ce privește relațiile Republicii Moldova cu Federația Rusă, șefa statului a menționat că țara noastră își dorește relații bune cu toate statele lumii și, în același timp, cere respect.

„Noi ne dorim relații bune cu toate țările, inclusiv cu Federația Rusă. Dar, vrem să vedem respect pentru integritatea teritorială, pentru suveranitatea Republicii Moldova, vrem să vedem respect pentru cetățenii noștri, vrem ca Federația Rusă să nu se amestece în treburile noastre interne, așa cum noi nu ne implicăm în treburile interne ale Rusiei. Noi nu putem să avem relații bune cu un regim care ucide oameni nevinovați în fiecare zi, dar asta nu înseamnă că în momentul în care Federația Rusă va deveni  țară liberă și va renunța la război, lucrurile nu se vor schimba”, a comentat șefa statului, Maia Sandu.

Tags: Maia Sandu alegeri RusiaMaia Sandu despre PutinVladimir PutinVladimir Putin predeinte
Știrile zilei