Cum decurg pregătirile pentru noul an școlar

Publicat:

Pregătirile pentru noul an școlar au intrat pe ultima sută de metri, iar majoritatea instituțiilor de învățământ din Chișinău sunt gata să-şi deschidă porţile.  Din cele 285 de şcoli din municipiu, 17 nu au primit autorizație sanitară de funcționare.

La Liceul “Mihai Viteazul” din Chișinău, unde învaţă peste 1.800 de elevi, reparaţia a început imediat după încheierea examenelor de Bacalaureat.


OLGA ŢAGA, director adjunct pe problemele de gospodărie: „În fiecare zi vin angajaţii şi lucrează. Se ocupă cu reparaţia WC-ilor, sălilor sportive, coridoarelor, reparaţia teracotei. Se pune laminat. Se şterg dulapurile, ferestrele. Băncile şi scaunele se repară”.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

Cot la cot cu muncitorii, lucrează şi învăţătorii.

MARIA BURUIANĂ, învăţătoare: „Fiecare dintre cadrele didactice facem igiena sălilor de clase, în biblioteca pe care o deţinem. Bunăoară, în sala mea de clasă va fi schimbată duşumeaua, în următoanrele zile. Pentru a face învăţământ de calitate trebuie să avem şi condiţiii”.

În unele şcoli, sunt în toi lucrări ample de construcţie, cum ar fi Liceul “Mihai Viteazul”. Aici urmează să fie inaugurată o sală multifuncţională pentru elevii din clasele cu profil sportiv.

MARIA GABUREA-GRAUR, director adjunct, Liceul Teoretic “Mihai Viteazul”: „Ne străduim să finisăm cât mai curând pentru a fi în funcţie pentru copii, cei care au sportul în şcoală. Acum rămân lucrările de amenajare pentru a ave a acces. Toate lucrările mai mari au fost făcute iar acum sunt cele de confort şi estetică”.

Potrivit Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, în cele 285 de şcoli din municipiul Chişinău se fac lucrări de deratizare şi dezinsecţie şi se verifică valabilitatea autorizaţiilor sanitare.

Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

ANDREI PAVALOI, şef interimar, Direcția generală Educație, Tineret și Sport: „Urmează să fie aplicaţă soluţie chimică a doua oară acolo unde mai este necesar. Din cele 285 de instituţii, 268 au autorizaţii valabile. În rest, la celelalte instituţii au expirat autorizaţiile recent şi au depus solicitri către Centrul de Sănătate Publică, au întreprins toate acţiunele necesare pentru autorizaţiile”.

25 august e termenul limită pentru încheierea lucrărilor de reparaţie în instituţiile de învăţământ. Elevii sunt așteptați să revină la școală pe 1 septembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării ‘ireversibile’ a Ucrainei la NATO

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării 'ireversibile' a Ucrainei la NATO Statele Unite ale Americii au promis vineri că summitul NATO de...

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război în 53 de schimburi de prizonieri,...

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova. Proiectul a fost consultat public

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova. Proiectul a fost consultat public Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de...

La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă, în scădere

La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă, în scădere La sfârșitul lunii iunie, activele oficiale de rezervă au constituit 5 288,61 milioane de dolari...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.