X

Cum ia Borussia Dortmund mai mulți bani dacă pierde finala Champions League, decât dacă o câștigă

Cum ia Borussia Dortmund mai mulți bani dacă pierde finala Champions League, decât dacă o câștigă

Borussia Dortmund a ajuns în finala UEFA Champions League după ce a trecut cu 2-0 la general de francezii de la PSG. În marea finală de pe Wembley, nemții vor da peste Real Madrid, care a învins-o pe Bayern Munchen, scor 4-3 la general.

Nemții au avut un parcurs foarte bun în această ediție și a reușit să treacă peste PSV, Atletico Madrid și Paris Saint-Germain. Astfel, Borussia Dortmund are șansa de a-și trece în palmares al doilea trofeu UCL, după cel obținut în 1997.

Jude Bellingham a fost transferat de Real Madrid în vara anului 2023 de la Borussia Dortmund, în schimbul sumei de 103 milioane de euro. ”Galacticii” au dat o adevărată lovitură, întrucât englezul s-a adaptat imediat în capitala Spaniei și a contribuit din plin la sezonul excepțional al echipei.

Totuși, Borussia Dortmund mai poate primi o sumă importantă de bani de pe urma transferului. Nemții au introdus mai multe clauze în contract, iar Real Madrid va mai trimite în conturile formației de pe Signal Iduna Park suma de 25 de milioane de euro în cazul în care va reuși să cucerească trofeul UCL cu Bellingham în echipă.

În schimb, UEFA oferă suma de 20 de milioane de euro pentru echipa care se impune în finală.

Citește și: Află care sunt prețurile celor mai noi modele Audi Q7 și Q8 plug-in hybrid pot parcurge 90 km pe electricitate

Rămâne de văzut cine se va impune în finala care va transmisă de Jurnal TV, întrucât foarte multe surprize au avut loc, de-a lungul timpului.

În orice caz, Borussia Dortmund va primi în conturi suma de cel puțin de 20 milioane de euro.

Tags: Borussia DortmundChampions LeaguePSG
Externe