X

Cum s-a transformat Constantin Țuțu în Andrei? RISE a publicat informații despre a doua identitate a lui în România

Cum s-a transformat Constantin Țuțu în Andrei? RISE a publicat informații despre a doua identitate a lui în România

Andrie Sîli este cea de-a doua identitate a lui Constantin Țuțu, se arată într-o investigație publicată de RISE Moldova. Fostul deputat și apropiat a lui Vlad Plahotniuc, acuzat pentru mai multe infracțiuni, a „obținut” numele peste Prut, scrie realitatea.md.

Citește și Moldova a pierdut 100 de milioane de euro în urma instruirii studenților care au abandonat studiile sau au fost exmatriculați

La Chișinău, Țuțu este învinuit pentru trafic de influență, îmbogățire ilicită, huliganism, dar figurează și într-un dosar de omor, conform sursei citate. Jurnaliștii au consultat avocați, care le-au comunicat că schimbarea numelui poate avea urmări serioase pentru ex-democrat, iar totul poate ajunge la până la începerea unui nou dosar penal.

Investigația arată că și feciorul lui Plahotniuc, Timofei, ar avea încă o identitate în România, iar „o nouă semnătură a apărut în două companii din imperiul familiei Plahotniuc din Cipru și Olanda, chiar în timp ce procurorii îi investigau averea și puneau proprietăți și firme sub sechestru”.

Cum s-a transformat Constantin Țuțu în Andrei? RISE a publicat informații despre a doua identitate a lui în România

Conform jurnaliştilor, cele două companii sunt în acte pe numele românului Dragoș Furtună, prietenul lui Țuțu și liderul unui club de motocicliști din București. El este acuzat în România pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce l-a amenințat în trafic pe un motociclist, care era de fapt polițist. Când i-au controlat mașina, polițiștii au descoperit arme pentru care nu avea autorizație.

Furtună nu a oferit o reacţie, la solicitările Rise. Jurnaliştii au căutat şi companiile din Cipru, asociate cu Plahotniuc. La una dintre acestea li s-a comunicat că firma nu mai colaborează cu familia fostului democrat. Potrivit lor, relaţiile au fost întrerupte în 2020, iar tot atunci Oxana Childescu, soţia lui Vlad Plahotniuc, avea procese cu mai multe companii care ar fi preluat abuziv proprietăți în valoare de peste 80 de milioane de euro. Ulterior, familia ex-liderului democrat din Moldova ar fi apelat la Furtună, care ar gestiona mai multe companii.

Nici Vlad Plahotniuc, dar nici Constantin Ţuţu, nu au comentat informaţiile publicate de RISE Moldova.

Tags: Cum s-a transformat Constantin Țuțuîn Andrei
Diverse