X

Cum să ai dinți albi și sănătoși, chiar la tine acasă. Ingredientul natural care te scapă de tartru

Cum să ai dinți albi și sănătoși, chiar la tine acasă. Ingredientul natural care te scapă de tartru

China este și astăzi un cumul de culturi, unele spectaculoase, dacă ținem cont că Imperiul chinez este unul din cele mai vechi din lume. De-a lungul mileniilor, mulți au apelat la trucuri naturale pentru a se îngriji de sănătate, inclusiv de cea dentară. Așa că, am aflat de la chinezi cum să ai dinți albi și sănătoși, chiar la tine acasă, fiind vorba de ingredientul natural care te scapă de tartru.

Învață cum să ai dinți albi și sănătoși, chiar la tine acasă

Pentru unii dintre cei care beau, aproape zilnic, ceai verde Matcha, probabil s-au întrebat: „Este bun pentru dinți?” Mai ales dacă sunt băutori de cafea care doresc să facă trecerea la verde din cauza pătării dinților.

Dacă nu știai, Matcha este bun pentru dinți. Și nu, Matcha nu vă va păta dinții. Se pare că ceaiul Matcha este excelent pentru sănătatea orală.

Conform celor care au testat această soluție, sunt cel puțin 5 beneficii ale ceaiului verde Matcha în ceea ce privește sănătatea dentară. Totul, de la combaterea cariilor, scăderea potențială a riscului de cancer oral, până la chiar vindecarea respirației urât mirositoare.

Care sunt cele 5 beneficii ale ceaiului Matcha

După cum s-a demonstrat, ceaiul verde a fost o băutură preferată în cultura asiatică timp de peste 4.000 de ani pentru a crește sănătatea dentară. Și din ce în ce mai mulți oameni îl adoptă datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Medicina chineză credea că această băutură poate vindeca răni și trata diverse boli. Mai multe studii științifice recente încep să stabilească potențialele beneficii ale ceaiului pentru sănătate.

Iar într-un studiu recent, oamenii de știință au descoperit un alt beneficiu al acestui ceai și acesta are legătură cu sănătatea dentară.

1. Combateți cariile cu EGCG-ul antibacterian din Matcha

Știți gustul amar din Matcha? Acesta provine de fapt de la un grup de antioxidanți din planta de ceai, numiți catechine. Unul dintre acești antioxidanți, în special, se numește epigallocatechin gallate, sau EGCG pe scurt.

Deci, ce face EGCG atât de special? Ei bine, pentru început, se crede că reduce riscul de cancer. Acest lucru are sens, având în vedere că este un antioxidant puternic.

2. Matcha reduce riscul de apariție a gingivitei

Periajul corect și folosirea aței dentare vor reduce riscul apariției cariilor dentare sau a bolilor gingiilor, desigur. Gingivita este un tip de boală a gingiilor, în care acestea devin inflamate și sensibile. Unele simptome neplăcute includ:

  • Gingii inflamate
  • Respirație urât mirositoare
  • Pierderea dinților

3. Ceaiul verde previne formarea plăcii bacteriene pe zâmbetul tău

Matcha nu numai că distruge bacteriile rele din gură și scade inflamația – cercetările arată, de asemenea, că împiedică placa să se lipească de smalțul dinților pentru început. Acest lucru se datorează polifenolilor din ceai.

Există 4 categorii de catechine, un tip de polifenol, în ceai, care reprezintă 30%-42% din greutatea frunzelor uscate de ceai. Cea mai mare parte din aceasta este EGCG.

Orice bacterie care nu este ucisă de apa de gură cu ceai verde Matcha va avea probleme în a se lipi de smalțul dinților.

4. Matcha este dovedit a reduce respirația urât mirositoare

Când vine vorba de dezbaterea Matcha vs Cafea, iată un punct clar pentru Matcha. O ceașcă de cafea dimineața nu face decât să vă înrăutățească respirația. Matcha, sau consumul de ceai verde în general, pe de altă parte, o curăță.

Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. La punctul 1, am arătat că Matcha ucide bacteriile. Aceste bacterii trăiesc în gura ta și descompun proteinele. Destul de nevinovat, dar acest proces eliberează compuși volatili ai sulfului. Și da, nu miros bine.

5. Proprietățile antifungice ale Matcha domină aftele orale

Mugurele oral este o ciupercă, denumită Candida Albicans, care se acumulează de obicei pe gură sau pe limbă. Arată ca niște aglomerări de pete albe. Poate fi cauzată de un întreg curcubeu de afecțiuni de bază diferite, variind de la o simplă deshidratare la purtarea de proteze dentare sau chiar diverse medicamente.

După cum se pare, Matcha are proprietăți antifungice care reduc, dar nu vindecă pe cont propriu, aftele orale și alte afecțiuni fungice. Într-un studiu, un extract de ceai verde și un amestec de hipoclorit de sodiu au redus proba de Candida Albicans cu 1/3 până la 1/2 din cantitatea sa inițială.

Un alt studiu a arătat că dezvoltarea bacteriană a aftoasă orală a fost încetinită cu 95,1% până la 98,6% de antioxidantul din Matcha. Dacă de obicei aveți gura uscată, atunci sunteți la un risc mai mare de aftoasă orală. Acesta este un alt mod de a preveni problemele.

Câteva alte date despre ingredientul natural care te scapă de tartru

Printre cele 5 motive pentru care ceaiul verde Matcha este bun pentru dinți enumerate, mai sunt câteva fapte de acoperit. Toate ceaiurile conțin flourură naturală, absorbită prin sistemul radicular al plantei de ceai, care este bună pentru sănătatea dentară.

Se crede că ECGC, cu cea mai mare concentrație în Matcha dintre toate ceaiurile, ajută la prevenirea cancerului oral. Dacă fumați, beți Matcha.

Există dovezi că clorofila, pigmentul responsabil pentru culoarea verde a Matcha, poate încetini dezvoltarea cancerului. Deși dovezile privind clorofila sunt limitate, așa că luați-le cu un bob de sare.

Tags: dinți albiIngredientul naturaltartru
Social