Cum se organizează o înmormântare? Tot ce trebuie să știi

Publicat:

Ultimii aproape doi ani au reprezentat un test pentru întreaga omenire. În contextul pandemic, numărul zilnic al morților a crescut de la o zi la alta, ne aducem probabil cu toții aminte de imaginile înfiorătoare din Italia din urmă cu mai puțin de doi ani. Pandemia de SARS-COV2 a răpus peste cinci milioane de oameni, dintre care aproape 60 de mii de cetățeni români, conform statisticilor. Desigur, coronavirusul nu este singura cauză a trecerii în neființă pe Glob și bineînțeles moartea nu este niciodată ceva ce poți spune că te poate prinde pregătit, mai ales când e vorba despre o persoană apropiată.

Pașii pentru înmormântare


În acele momente triste, formalitățile legale și organizarea ceremoniei creștinești a înmormântării vor părea cu siguranță o grea încercare. Va trebui să găsești totuși tăria de a putea duce la bun sfârșit toate aceste proceduri. Există firme specializate care oferă servicii funerare integrate, care se vor dovedi un real ajutor în acele clipe grele.

Probabil e bine să știi care sunt pașii pentru înmormântare. În primul rând, dacă persoana a decedat acasă, o persoană autorizată – medic legist trebuie să vină să constate decesul. Întocmirea actelor de deces reprezintă următorul lucru ce trebuie făcut. O firmă de pompe funebre te poate ajuta cu înlesnirea acestui proces.

Trebuie apoi să rezolvi cu locul de veci care se poate dovedi cel mai costisitor dintre toate. Alegerea unei case funerare și găsirea unei firme care să se ocupe de transportul de acasă la casa funerară și de la casa funerară la cimitir. De precizat că de cele mai multe ori aceste servicii sunt oferite de către firma de pompe funebre pe care o vei alege. Un alt lucru de care trebui să te ocupi este să găsești un preot cu care să stabilești data la care să aibă loc înmormântarea. E bine să organizezi din timp și pomana și pachetele pentru priveghi.

Ce servicii oferă o firmă de pompe funebre?

  • Consultanță pentru obținerea actelor necesare precum certificatul de deces, declararea decesului la evidența populației de care aparține defunctul.
  • Oferirea casei funerare unde să fie ținută persoana decedată până în ziua înmormântarii și diverse pachete de înhumare.
  • Locul de veci

Nu toată lume este pregătită pentru un eveniment nefericit, așa că de cele mai multe ori locul de veci trebuie cumpărat în ultimul moment. De aceea, să găsești o firmă specializată care să se ocupe și de acest aspect te poate ajuta în acele momente grele.

  • Sicirul și alte accesorii funerare

De la sicriu și până la prosoape, lumânări și alte lucruri care sunt necesare dacă vrei să respecți tradițiile din jurul unui eveniment nefericit precum o înmormântare, o firmă de pompe funebre are în oferta de servicii și aceste lucruri.

  • Îmbălsămarea care este reglementată de lege și poate să fie efectuată doar de personal calificat. Unele firme se deplasează chiar acasă sau la spital pentru efectuarea acestui ritual atât de necesar în urma decesului unei persoane.
  • Coroane de flori și jerbe

Coroanele de flori și jerbele sunt alte câteva lucruri pe care ai vrea să le găsești la îndemână la nevoie. Fie că e vorba de flori naturale sau artificiale, cu mesaje personalizate sau nu, le poți comanda din timp de la furnizorul unor astfel de servicii.

  • Transportul funerar

Transportul e ultima grijă pe care să o ai pe cap în momentele grele din timpul acestui proces dureros al trecerii în lumea celor drepți a unei persoane apropiate. Transportul trupului neînsuflețit de acasă la capela mortuară, de la capelă la biserică și apoi la cimitir reprezintă un alt serviciu pe care majoritatea firmelor din domeniu le oferă. De asemenea

  • Organizarea parastasului e o altă grijă pe care o ai în acele momente grele. Conținutul meniului în cazul în care nefericitul eveniment se întâmplă în post, numărul de persoane care va participa la eveniment, coliva – toate sunt detalii pe care ai vrea să le poți rezolva cât mai rapid.

Știm cât de greu este să organizezi toate aceste lucruri, mai ales în momente grele precum cele după trecerea în neființă a unei persoane apropiate. Totuși e bine să fii informat și să fii pe cât posibil cu mintea limpede atunci când trebuie să te ocupi de organizarea unei înmormântări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.