X

Cuplul de americani care a scos armele în faţa manifestanţilor BLM a fost inculpat

Un cuplu de americani care a îndreptat armele spre manifestanţi pentru a-i alunga de lângă casa lor din Missouri, la sfârşitul lui iunie, a fost inculpat luni, a anunţat procuratura oraşului Saint-Louis, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

“Este ilegal să agiţi arme în mod ameninţător împotriva celor care participă la manifestanţii non-violente, şi chiar dacă din fericire situaţia nu a degenerat în mod tragic, acest tip de comportament este inacceptabil în Saint-Louis”, a susţinut procuroarea Kimberly Gardner, într-un comunicat.

Citeşte şi: Trump reia briefingurile de presă legate de pandemie şi acum crede că purtarea măştii este un ‘gest patriotic’

“Trebuie să apărăm dreptul de a manifesta paşnic şi orice tentativă de a împiedica aceasta prin intimidare nu va fi tolerată”, a adăugat ea, cerând ca cei doi inculpaţi să fie obligaţi să urmeze un program de reeducare.

Redistribuită pe Twitter de Donald Trump, o înregistrare video ce îi arăta pe Mark şi Patricia McCloskey ameninţând cu o armă de asalt şi cu un pistol la trecerea unei coloane de manifestanţi prin faţa proprietăţii lor a provocat luna trecută reacţii divergente.

Secvenţa a indignat numeroşi internauţi, iar unii au luat-o în derâdere.

Citeşte şi: După discuţii maraton, statele UE au aprobat un plan de relansare istoric

Cuplul de avocaţi albi de circa 60 de ani s-a declarat “îngrozit” când manifestanţii, majoritatea afro-americani, au trecut pe strada lor pentru a se duce să protesteze în faţa primăriei din Saint-Louis, metropolă din centrul SUA.

“Eram îngrozit că vom fi asasinaţi în câteva secunde, că locuinţei noastre i se va da foc, că animalele noastre de companie vor fi ucise. Eram singuri în faţa unei mulţimi furioase”, a declarat la acea dată Mark McCloskey la un post local de televiziune.

Tags: Kimberly GardnerMark McCloskeyMissouriPatricia McCloskeySaint LouisSUA
Categorii: Știrile zilei